Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Video

L.V.

29. 07. 2024. 18:28 >> 18:52
2
Čitaj mi:

OD SPECIJALNOG IZVJEŠTAČA RTCG-a

Đoković: Crnu Goru gledam kao svoju zemlju, dobro me je spremila za Pariz

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković slavio je u pravom teniskom klasiku protiv Rafael Nadala 2:0 i tako prošao u treće kolo Olimpijskog turnira.

Teniser, porijeklom iz Crne Gore, što je istakao i u razgovoru za našu televiziju je kazao da su mu upravo pripreme u Crnoj Gori dobro došle za olimpijski turnir. A neizbježno je bilo pominjanje i Jasneovog polja i Nikšića.

"Crna Gora je uvijek bila željena destinacija za mene, ne samo za odmor nego sada i za treninge. Puno sam vremena u djetinjstvu provodio dolje, tamo sam se i oženio. Crnu Goru uvijek gledam kao svoju zemlju i ponosan sam prijeklom koje dolazi iz Jasenovog polja, Nikšića. Dobro su protekle pripreme, dobro su me spremili ti uslovi Crne Gore za vrućine u Parizu", kazao je Đoković za RTCG

Prokomentarisao je i meč sa svojim najvećim rivalom.

"Dosta kvalitetan meč sa moje strane, počeo sam vrlo skoncetrisano sa bistrinom uma i pokretima, ali i taktičkom egzekucijom do 6:1, 4:0. Imao sam osjećaj da se on na 4:0 malo, možda ne i u potpunosti predao.

Međutim odigrao sam jedan slabiji gem na 4:1, publika se digla podržavala ga je, željela je da vidi veću borbu na meču. Stvari su se iskomplikovale za mene i na 4:4 taj jedan dugačak gem sam odigrao dobro, da ga brejknem, posljednji poen dobar drop šot, i onda sam odservirao sa novlim loptama što je uvijek dobro".

Đoković je rekao i da je navikao na tenzije i pritisak u duelima sa Nadalom.

"Tako da bilo je tenzije, i dobro je što sam to iskusio na kraju meča, što sam navikao kad igram protiv Nadala na ovako velikoj pozornici".

Do finala ima mnogo, iako svojom formom djeluje da bi mogao do finala i na megdan Karlosu Alkarasu.

"Ima dosta da se igra, ne razmišljam o Alkarasu, nadam se da ću doći do njega, jer to znači da je zagarantovana srebrna medalja. Naravno da mislim na zlato, i uzimajući u obzir kako igram daje mi samopouzdanje. Imam šanse sa ovakvom igrom da dođem daleko, ali tu je Zverev, Cicipas, bilo bi zaista neprimjereno da razmnišljam o finalu, idemo korak po korak".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније