Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

Marko Jaćimović

29. 07. 2024. 13:20 >> 13:38

Igor Kolaković: Uprkos porazu na startu od Francuske, mogu biti zadovoljan

Odbojkaši Srbije, na čijoj je klupi Igor Kolaković, izgubili su prvi meč na Olimpijskim igrama od reprezentacije Francuske sa 2:3 u setovima

Poraz na startu od favorita na turniru, ekipe koja je aktuelni olimpijski šampion.

" Mnogo mi je drago da te vidim ponovo na odbojci (kaže našem novinaru Marku Jaćimoviću), radije bih da to bude crnogorska odbojka, ali u ovom trenutku, svakako, mogu da kažem da smo igrali jedan težak meč sa Francuzima koji su pokazali svoj kvalitet onda kada je bilo najpotrebnije, i ako smo u tom prvom setu pobijedili, u dramatičnoj završnici sljedeća dva seta Francuzi su pokazali svoj kvalitet. Mislim da je ulazak ovih mladih igrača u četvrtom setu pokazao da Srbija ima određeni potencijal u njima i okrenuli smo, došli smo do petog seta gdje smo potpuno pali sa nekoliko grešaka. Za nas je ovo bio na otvaranju Olimpijade važan meč, u smislu da pokažemo i hrabrost i kvalitet, mislim da smo tome uspjeli, nismo parirali u ovim setovima koji smo gubili do kraja, ali dva seta možemo biti zadovoljni na otvaranju Olimpijskog turnira", kazao je Igor Kolaković.

U narednom kolu, Srbija će igrati protiv Slovenije, a Francuska protiv Kanade. Prvoplasirana dva tima prolaze dalje, dok će i treći imati šansu u poretku trećeplasiranih.

"Pa to su mnogo važniji mečevi za nas, meč protiv Slovenije i poslije toga protiv Kanade, dva meča kojima tražimo prolaz do četvrtfinala. Slovenija je aktuelni, bili su prvi u VNL-u i u Ligi, ali su u tom polufinalu ispali na finalnom turniru i pokazali su tokom VNL-a koliko su snažni, koliko su dobri. Mi smo igrali u tom zadnjem meču na turniru u Ljubljani pet setova u nekom izmijenjenom sastavu, njima je trebala pobjeda, ali to ne možemo staviti u kontekst nekog poređenja, jer mislim da je to bilo potpuno drugačiji meč i sa jedne i sa druge strane i to je za naš već prekosjutra vrlo brzo#.

Još jedno učešće na Olimpijskim igrama za Kolakovića.

"Mnogo mi znači, zato što su ove tri godine koje sam proveo kao selektor Srbije posljednje tri godine bile jako značajne da se Srbija plasira na olimpijski turnir. To je značajno za odbojku u Srbiji, značajno je za ove momke, prije svega u emotivnom smislu i u smislu njihove karijere. Srbija 12 godina nije bila na olimpijskim igrama i konačno smo se našli na ovakvom velikom takmičenju. To je ono što mi ispunjava za ove tri godine. Te tri godine su stale u jedan dan u utakmici protiv Kube u Sloveniji u tom prvom kolu kada smo nagovjestili da ćemo se vjerojatno plasirati na olimpijski turnir. Tako da je bilo dosta teško, dosta stresno, imali smo puno povreda. Na ovom turniru ne možemo da računamo ni na Lisinca koji već godinu dana ne igra. Kovačevića nismo imali do praktično ovog turnira, Luburić nije igrao prve godine... Puno problema, ali skupili smo se na olimpijskom turniru", zaključio je Igor Kolaković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније