Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Plivanje

N. N.

28. 07. 2024. 22:10 >> 22:10
Čitaj mi:

REKORD MARŠANA

Spektakl na 100 prsno - Martinengiju zlato, Piti i i Fink podijelili srebro

Drugi plivački dan na Olimpijskim igrama u Parizu obilježila je fenomenalno finale na 100 metara prsno i zlato Nikoloa Martinengija.

Italijan je slavio u vremenu 59,03, a srebro su podijelili svjetski rekorder Adam Piti iz Velike Britanije i Amerikanac Nik Fink, koji su kasnili samo dvije stotinke.

Piti je podbacio, jer je plivao 1,92 sekunde sporije od svog svjetskog rekorda. Ispod nivoa je plivao i drugi najbrži čovjek svih vremena, Kinez Haijang Ćin, koji je bio tek sedmi sa 59,50.

Leon Maršan je nadmoćno stigao do zlata na 400 metara mješovito - sjajni francuski plivač je postavio olimpijski rekord (4:02,95), što je za 45 stotinki sporije od negovog svjetskog rekorda.

Bio je čak 5,67 sekundi brži od Japanca Tomojukija Macušite, a četiri stotinke poslije njega je zid dodirnuo bronzani Amerikanac Karson Foster.

Grečen Volš je u polufinalu postavila olimpijski rekord na 100 leptir, ali je izgubila finale. Zlato ide drugoj Amerikanki Tori Haski (55,59), a Volš je kasnila četiri stotinke, tj. bila tačno četvrtinu sekunde sporija nego u polufinalu.

Bronza je pripala Kineskinji Jufei Džang (56,21).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније