Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

[ Beta ]

29. 07. 2024. 10:15 >> 10:15
Čitaj mi:

triatlon

Ponovo otkazan trening triatlonaca zbog zabrinjavajućeg kvaliteta vode u Seni

Plivački trening triatlonaca otkazan je danas, drugi dan uzastopno, zbog zabrinjavajućeg kvaliteta vode u rijeci Seni.

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu optimistični su da će triatlonci moći u utorak da zaplivaju u Seni, kada počnu takmičenja.

Vodeće tijelo sporta Svetski triatlon i ljekarski tim te organizacije, zajedno sa gradskim zvaničnicima, računaju na sunčano vrijeme i više temperature u narednih 36 sati kako bi se poboljšao kvalitet vode i doveli je ispod neophodnih granica za organizovanje plivačkog dijela takmičenja. Osim plivanja, triatlonci se takmiče u biciklizmu i trčanju.

Svjetski triatlon odlučio je da otkaže današnji plivački trening, posle sastanka u vezi sa kvalitetom vode.

Organizatori Igara i Svjetskog triatlona objavili su da su testovi obavljeni u nedjelju pokazali da nivo kvaliteta vode "nije pružio dovoljne garancije da bi se omogućilo održavanje treninga" i da je to zbog nedavne kiše koja je padala i tokom ceremonije otvaranja u petak.

Plivanje u Seni je uglavnom zabranjeno zbog lošeg kvaliteta vode. Organizatori su uložili 1,4 milijarde eura da pripreme rijeku za Olimpijske igre. Osim triatlona, na Seni bi trebalo da se održe plivačka takmičenja u maratonu 8. i 9. avgusta.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo plivala je 17. juna u Seni, manje od dvije nedjelje od početka Olimpijskih igara.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније