Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Maksim Živaljević

29. 07. 2024. 15:20 >> 15:22
Čitaj mi:

selektor grčke za rtcg

Vlahos: Olimpijske igre su maraton, Crna Gora uvijek veliki protivnik

Poraz od aktuelnog svjetskog prvaka i evropskog vicešampiona Hrvatske nije nikoga zabrinuo u redovima vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Pred "ajkulama" su još četiri meča u grupi A, a posljednja dva - protiv SAD i Rumunije - rješavaće pitanje plasmana u četvrtfinalu.

Jasno je, ipak, da bi tim Vladimira Gojkovića zakoračio ka nokaut fazi ukoliko bi sjutra (19.30) savladao Grčku i(li) Italiju u četvrtak.

Prva od te dvije prepreke biće jako teška, jer su Heleni prije tri godine igrali finale Olimpijskih igara, a u međuvremenu osvojili svjetsko srebro i bronzu.

U Parizu smo sreli selektora Grčke Teodorosa Vlahosa, koji je za RTCG odgovorio na nekoliko pitanja.

Tako mnogo turnira ove godine, velikih šampionata, ali je ovaj najvažniji. Kako vi razmišljate o tome?

"Mnogo turnira, mnogo utakmica tokom sezone, posebno za igrače koji su u Ligi šampiona, imaju domaća prvenstva, a bili su i Doha, Zagreb..i Ali ovo je najvažnije takmičenje, razmišljam o njemu posljednjih dvije-tri godine. Turnir je počeo, svi imamo po jednu utakmicu, pobjedu ili poraz, ali na ovo takmičenje gledam kao na maraton, nije tako na ostalim. Moramo da budemo veoma koncetrisani, fokusirani na svakog protivnika, i moramo da idemo korak po korak".

Kakva je vaša najava meča sa Crnom Gorom?

"Crna Gora je uvijek veliki protivnik za nas, takođe smo i mi veliki protivnik za njih i niko od nas ne može da predvidi pobjednika. Kako god da završi, to neće biti i kraj takmičenja. Kao što sam rekao ovo je maratonska trka, naša grupa je teška, teža od one druge. Biće naš meč derbi, veliki meč, i bolji će da pobijedi".

Da li ste zadovoljni formom ekipe u ovom trenutku, kako su prošle pripreme minula dva mjeseca?

"Imali smo neke probleme na početku priprema zbog povreda trojice vrlo važnih igrača. Bilo je toga i posljednjih 10 dana, zato očekujem padove i uspone tokom samog turnira, ali ćemo pokušati da kontrolišemo situaciju jer vidim u mojoj ekipi veliku posvećenost, mnogo emocije zbog učešća na Olimpijskim igrama. Sve to može da im da i više snage, da se oporavljaju brže, da daju i više od 100 odsto. Za sve nas ovdje je cilj veoma veliki, na Olimpijskim igrama morate da date sve što imate", poručio je Vlahos.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније