Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

N. N.

30. 07. 2024. 15:25 >> 15:25
Čitaj mi:

BOLJI I OD AUSTRALIJE

Kanada bez greške u "grupi smrti"

Od davne 1936. godine i srebra u Berlinu, košarkaši Kanade čekaju olimpijsku medalju. Kako igraju, moguće je da će post prekinuti u Parizu, jer su nakon Grčke (86:79) savladali i Australiju (93:83).

Tim Đordija Fernandesa ima maksimalan učinak u "grupi smrti" i samo čudo može da ga spriječi da stigne do četvrtfinala.

Kanađani su u 1. poluvremenu uglavnom imali zaostatak, ali su u nastavku dominirali i zasluženo stigli do pobjede.

Ar Džej Beret je bio najefikasniji sa 24 poena, a Šej Gildžes-Aleksander i Dilon Bruks su ubacili po 16.

U poraženom timu najbolji su bili Džoš Gidi sa 19 koševa, sedam skokova i šest asistencija, Džok Lendejl je upisao 16 poena i 12 uhvaćenih lopti, a dvocifren učinak su imali i Dante Egzum (15) i Dajson Denijels (10).

Kanada u posljednjem kolu igra sa Španijom i ostaće prva u grupi A u slučaju pobjede ili poraza do sedam koševa razlike.

Ali, sigurno će pokušati da pobijede kako bi u žrijebu za četvrtfinale bili u 1. šeširu i tako do eventualnog finala izbjegli selekciju SAD, za koju se očekuje da bude jedna od dvije najbolje prvoplasirane selekcije iz tri grupe.

Australijanci, s druge strane, igraju protiv Grčke i moraće da trijumfuju da ne bi zavisili od Kanade i Španije.

Helene je pobjeda Kanade nad Australijom ostavila u igri za četvrtfinale. Da je epilog bio drugačiji, bili bi otpisani...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније