Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Maksim Živaljević

30. 07. 2024. 18:06 >> 18:17

VATERPOLO TURNIR NA IGRAMA U PARIZU

Italijani se nakon pobjede protiv Hrvatske okreću meču sa Crnom Gorom

U reprizi posljednjeg finala Svjetskog šampionata iz Dohe, potpuni revanš vaterpolista Italije koji su savladali Hrvatsku 14:11 i ovom pobjedom najverovatnije obezbijedili plasman u četvrtfinale i istakli glavnu kandidaturu za osvajanje prvog mjesta u našoj grupi.

Preostali su im dueli sa našom selekcijom, a zatim sa reprezentacijama Grčke i Rumunije.

No, pobjedom nad Hrvatskom i u prvom kolu protiv Amerikanaca, Italija je zaista napravila možda i presudan korak ka osvajanju prvog mjesta u grupi. Naravno, zanimljiv već, težak. U prvom poluvremenu je Hrvatska imala prednost. Uglavnom je vodila sa golom razlikom i onda se dogodio taj finiš druge četvrtine u kojem je golman Italijana De Lungo zaustavio peterac Marinić Kragića. Do kraja druge četvrtine i izjednačenje Italijana na 6:6 i onda u trećoj četvrtini minuti odluke.

Fenomenalna serija Italijanske ekipe za vođstvo 9:6. Tih tri razlike je Italijanska ekipa znala da održi. Uvećavala je tu prednost, a onda na kraju i upravo sa tri gola prednosti završila meč, dakle, bilo je 14:11.

Utakmica sa mnogo ličnih grešaka. Prije svega italijanskih igrača, međutim, izdržali su "azuri" taj ritam, odbranili se, a u napadu predvodio ih je na pravi način Di Fulvio koji je završio utakmicu sa četiri gola. Kod Hrvata najviše pogodaka postigao je Loren Fatović - dva.

"Pripremali smo ove dvije utakmice na pravi način. Ne samo taktički, već i psihološki, znali smo da smo mogli izgubiti oba meča i naredna tri bi igrali pod stresom kako bi se kvalifikovali. Bila su to dva meča sa ekipama koje su fizički jake, a danas smo potrošili dosta energije. Hrvatska je bila umorna i bila je prava bitka." kazao je selektor Italije Alesandro Kampanja.

Italija će naredni meč odigati sa našom reprezentacijom. 

"Volim takav tip ekipe. Igraju agresivno, plivaju puno. Jaki su i biće to još jedan dobar meč i priprema za četvrtfinale. Nema relaksiranja. Moramo biti fokusirani na cilj i tako ćemo da igramo protiv Crne Gore. Veoma smo zadovoljni onim što smo uradili. Igrali smo odličnu odbranu, u napadu smo rješavali situacije. Mnogo smo zadovoljni i treba da nastavimo u ovom stilu. Velika ekipa. Sjajni su fizički, brzi i dobro organizovani. Moramo igrati svoju igru. Da se spremimo maksimalno i pokušamo da pobjedimo." reklo je krilo Italije Gonsalo Ećenike.

Povratnik u reprezentaciju Hrvatske, Maro Joković istakao je nakon poraza da su imali previše grešaka u duelu sa Italijom.

"Mislim da smo pola utakmica dobro kontrolisali. U ovakoj utakmici, kada imaš dva neiskorištena dupla igrača više, mora se okrenuti na drugu stranu. Previše je bilo srljanja i grešaka, pogotovo u trećoj četvrtini, gdje je njihova energija bila na većem nivou. Treća četvrtina je presudila i jednostavno se više nismo mogli izvući, kasnije je to bilo samo smanjivanje gol razlike." kazao je Joković i dodao:

"Mislim da se sprema još dosta iznenađenja. Vidjeli smo već danas da favoriti ne pobjeđuju uvijek. Mislim da je turnir mnogo jak i zanimljiv. Mislim da je tu još dosta toga otvoreno. Ništa se neće riješiti u dva kola. Mi se fokusiramo na sebe, gledamo utakmicu po utakmicu. Okrećemo se Rumuniji, cilj je plasman u četvrtfinale, a potom korak po korak." zaključio je Joković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније