Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

Maksim Živaljević

30. 07. 2024. 00:22 >> 00:22
Čitaj mi:

RUKOMETNE ZVIJEZDE ZA RTCG

Karabatić: Sve je moguće na OI; Sagosen: Dug put do medalje

Jedna od najvećih misterija dosadašnjeg toka Olimpijskih igara u Parizu je rukometna reprezentacija Francuske.

"Eksperti" brane zlato iz Tokija, u januaru su osvojili titulu prvaka Evrope u Njemačkoj, ali su u prva dva kola doživjeli ubjedljive poraze - nakon 29:37 protiv Danske, večeras su izgubili i od Norveške (22:27).

Poslije meča, u miks zoni su za RTCG pričale dvije najveće zvijezde obje selekcije, Nikola Karabatić i Sander Sagosen.

"Vrlo loše smo igrali danas. Loše smo počeli, gubili lopte kao klinci, to nije naš nivo. Promašili smo mnogo lakih situacija, a znali smo da smo tako izgubili i od Danske. Taj meč smo dobro počeli, vodili smo i dobro igrali, ali smo počeli da igramo bez samopouzdanja. To nam se dogodilo i danas, vrlo smo razočarani", rekao je 40-godišnji Karabatić, koji je tokom karijere sa Francuskom osvojio 11 zlatnih, dvije srebrne i četiri bronzane medalje.

Koliko se plašite takvog načina igre?

"Ne plašim se. Izgubili smo dvije utakmice, sreća je da su ovo Olimpijske igre i da iz grupe prolaze četiri ekipe. Sljedeću utakmicu moramo da dobijemo da bismo bili među četiri prvoplasirane ekipe i prošli u četvrtfinale. Poslije ćemo vidjeti šta će biti, ako budemo bolje igrali sve će biti otvoreno. Sve je moguće na Olimpijskim igrama", zaključio je najbolji i najtrofejniji igrač svih vremena, koji će se u Parizu oprostiti od rukometa.

Norveška je večeras vodila sve vrijeme, a Sagosen nije imao potrebe da forsira u napadu. Dao je dva gola, ali i vukao sve konce igre.

"Ponosan sam kako se tim danas borio u ovakvoj atmosferi u dvorani, bili smo pod velikim pritiskom", naglasio je 28-godišnjak iz Trondhajma.

Norveška je na svjetskim prvenstvima 2017. i 2019. bila srebrna, a posljednju medalju osvojila na Evropskom prvenstvu u januaru 2020. u Stokholmu, kada je bila bronzana. Sada će pokušati da prekine post koji traje četiri i po godine.

"Dug je put do toga. Uzeli smo ovu pobjedu, ali moramo da nastavimo da radimo. Bila je ovo fizički teška utakmica, ponosan sam što smo je dobili, ali je pred nama još puno rada".

Sagosen se prošlog ljeta vratio u tim iz rodne zemlje, Kolstad, ali nije stigao do nokaut faze. Osvajač titule klupskog prvaka Evrope iz 2020. sa Kilom će u novoj sezoni pokušati da se domogne mjesta među 12 najboljih ekipa na Starom kontinentu, ali će biti u možda i najjačoj grupi u istoriji Lige šampiona sa Barselonom, Olborgom, Magdeburgom, Kjelceom, Pik Segedinom, Nantom i Zagrebom.

"Veoma je teška grupa. Ali, sada smo na Olimpijskim igrama i moramo da se fokusiramo na to, a poslije ćemo se posvetiti Ligi šampiona", zaključio je Sagosen u razgovoru za RTCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније