Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Plivanje

N. N.

29. 07. 2024. 23:29 >> 23:29
Čitaj mi:

TREĆE ZLATO ZA "KENGURE"

Moli O'Kalahan isplivala olimpijski rekord i vratila Australiju na vrh

Sjedinjene Američke Države imaju 11 medalja nakon tri dana plivačkih finala, ali na listi najboljih je prva Australija.

I to zahvaljujući trci na 200 metara slobodno za žene - Moli O'Kalahan je u posljednjoj trci večeri oborila olimpijski rekord u vremenu 1:53,27 i donijela treće zlato svojoj zemlji, a srebro je pripalo Arijarn Titmus (+ 0,54). Bronzana je bila Šioban Hogi iz Hong Konga (+ 1,28).

Tatjana Smit, donedavno Shonemaker, na spektakularan način je osvojila titulu na 100 metara prsno. Južnoafrikanka je posljednjih 10-ak metara sjajno plivala, nadoknadila zaostatak i slavila sa 1:05,28. Druga je bila Kineskinja Ćijanting Tang (+ 0,26), a treća Irkinja Mona Mekšari (+ 0,31).

Dan su obilježila i dva čuda od djeteta - 17-godišnja Samer Mekintoš i 19-godišnji David Popovići.

Kanađanka je slavila na 400 mješovito u vremenu 4:27,71. Ostala odličja su pripala Amerikankama, ali sa ogromnim zaostacima - Kejti Grajms je kasnila 5,69, a Ema Vejant 7,22 sekunde.

Mladi Rumun je sjajno preplivao posljednju dužinu bazena i osvojio zlato na 200 metara slobodno u vremenu 1:44,72. Popovići je bio veliki favorit, ali je dugo kasnio.

Tri četvrtine trke je vodio Lukas Mertens, koji je bio zlatni na 400 metara, ali je na kraju Njemac bio tek peti. Srebro je pripalo Metjuu Ričardsu, koji je kasnio dvije stotinke, a bronza Luku Hobsonu iz SAD (+ 0,07).

Italijan Tomas Ćekon je pokazao zašto je svjetski rekorder - Italijan je ubjedljivo stigao do zlata na 100 metara leđno u vremenu 52,00, ispred Kineza Điajua Sua (+ 0,32) i Amerikanca Rajana Marfija (+ 0,39).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније