Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

30. 07. 2024. 12:50 >> 12:51
Čitaj mi:

košarka

Španija u finišu riješila dileme, Janis i Grci na rubu eliminacije

Poslije dva meča u Parizu, košarkaška reprezentacija Grčke je na korak od eliminacije sa Olimpijskih igara.

Španija je u evropskom obračunu u "grupi smrti" savladala Helene i ostala u igri za četvrtfinale, a Janis Adetokunbo i drugovi u posljednjem kolu moraju da savladaju Australiju i nadaju se da će biti među dvije najbolje trećeplasirane ekipe.

Tim Vasilisa Spanulisa je bolje počeo meč, imao osam razlike u 1. četvrtini, ali je "crvena furija" odigrala fenomenalno drugi kvartal i na poluvrijeme otišla sa plus 14 (49:35).

Bilo je i 16 razlike, ali je Adetokunbo zakucavanjem vratio stvari na nulu u 36. minutu (71:71).

Španci su odgovorili serijom 8:0, a onda preživjeli posljednji nalet rivala, koji je odbijen 25 sekundi prije kraja, kada je dvostruki MVP NBA lige promašio trojku za izjednačenje pri rezultatu 80:77.

Santi Aldama je bio najefikasniji sa 19 poena, Serhio Ljulj je ubacio 13, Vili Ernangomes 11, a 10 Rudi Fernandes, koji nakon OI završava karijeru.

Adetokunbo je predvodio Grke sa 27 koševa i 11 skokova, dvocifren učinak je imao još samo Vasilis Toliopulos (14).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније