Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 09. 2024. 07:50 >> 07:45

Sukob Izraela i Hamasa

IDF: Hamas za teror koristi civilne lokacije

IDF je izvršio vazdušni napad na školu u Gazi za koju veruje da je Hamas koristio za planiranje i izvođenje napada na trupe i Izrael. Vojska Izraela ponovila da Hamas koristi civilne objekte za teror. Ujedinjeni Arapski Emirati nisu spremni da podrže posleratni plan za Gazu bez uspostavljanja palestinske države.

Nakon raketne paljbe iz sjevernog Pojasa Gaze na grad Aškelon na južnoj obali, vojska Izraela pozvala je Palestince u Beit Lahiji da se evakuišu.

Ministar spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulah bin Zajed saopštio je da nisu spremni da podrže poslijeratni plan za Gazu bez uspostavljanja palestinske države.

Izraelska vojska izvela je više napada na Pojas Gaze, a Ministarstvo zdravlja u Gazi objavilo je da su najmanje 41.182 Palestinca ubijena u napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra.

Najmanje 10 Palestinaca poginulo je nakon izraelskog vojnog napada na kuću u naselju Tufa u Gazi, prenela je novinska agencija Vafa.

IDF saopštava da je nedavno izveo vazdušni napad na grupu Hamasovih operativaca na komandnu prostoriju koja se nalazila u okviru bivše škole u ​​gradu Gazi.

Nastavljena je razmjena napada Izraela i Hezbolaha. IDF je saopštio da je više od 50 raketa lansirano iz Libana na sjever Izraela.

Izraelska vojska je odgovorila bombardovanjem lokacije Hezbolaha u južnom Libanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније