Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ N1/Anadolija ]

15. 09. 2024. 17:20 >> 17:20
1
Čitaj mi:

Poglavar Rimokatoličke crkve

Papa Franjo pozvao na pronalazak rješenja za mir u Gazi

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo ponovio je svoj poziv na nastavak pregovora o prekidu vatre u Gazi i pronalaženje rješenja za mir na Bliskom istoku. Papa je takođe rekao da se moli za one koji su pogođeni poplavama u Vijetnamu i Mjanmaru.

Papa Franjo je održao tradicionalnu nedjeljnu molitvu na trgu Svetog Petra u Vatikanu, a potom je uputio poruke o dešavanjima na ratištima u svijetu.

“Ne zaboravimo ratove koji su zalili svijet krvlju. Mislim na razorenu Ukrajinu, Mjanmar, Bliski istok. Koliko ima nevinih žrtava. Mislim na majke koje su izgubile svoju djecu u ratu, koliko je života uništeno“, rekao je papa Franjo.

Komentarisao je i pregovore o prekidu vatre u Gazi.

“Molim se za one koji su poginuli, i saosjećam i sa porodicama talaca. Neka prestane sukob u Palestini i Izraelu, neka prestane nasilje, neka prestane mržnja, neka se oslobode taoci, neka se nastave pregovori, neka se nađe rješenje za mir“, poručio je papa Franjo.

Papa je takođe rekao da se moli za one koji su pogođeni poplavama u Vijetnamu i Mjanmaru.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније