Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B.

14. 09. 2024. 17:14 >> 17:14

UHAPŠEN U KAN JUNISU

Palestinski ljekar ubijen u izraelskom zatvoru

Palestinski ljekar ubijen je u izraelskom zatvoru nakon hapšenja u medicinskom kompleksu u Kan Junisu u južnom Pojasu Gaze, saopštilo je u danas Ministarstvo zdravlja Gaze.

Ministarstvo je potvrdilo smrt medicinara Hamdana Abu Anabe dok je bio u pritvoru u Izraelu, javlja turska agenckija Andolija.

Anaba i njegove kolege uhapšeni su dok su obavljali dužnosti u medicinskom kompleksu Naser u decembru, saopštilo je Ministarstvo i pozvalo međunarodne grupe i grupe za ljudska prava da istraže sudbinu desetine zdravstvenih radnika koji su bili zatočeni u bolnicama dok su obavljali humanitarne dužnosti.

Više od 885 medicinskih radnika je ubijeno, a 310 privedeno od početka rata u Gazi prošlog oktobra, saopštila je ranije ove sedmice kancelarija za medije.

Izraelske snage su u decembru prošle godine uhapsile četiri bolničara, uključujući Anabu, dok su se kretali prema sjeveru iz Kan Junisa kako bi evakuisali ranjene, navodi Anadolija.

Uprkos rezoluciji Savjeta bezbjednosti UN kojom se zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael je nastavio brutalnu ofanzivu na Gazu od napada Hamasa prošlog oktobra u kojoj je ubijeno skoro 41.200 Palestinaca, ističe turska agencija, navodeći da se Izrael pred Međunarodnim sudom pravde „suočava sa optužbama za genocid“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније