Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B.

14. 09. 2024. 16:45 >> 16:45

U MALEZIJI

Djeca seksualno zlostavljana u dobrotvornim domovima, uhapšeni vjeroučitelji

Izvršni direktor islamske poslovne organizacije Global Ikhwan Services and Business (GISB), koja vodi dobrotvorne domove u Maleziji, u kojima su, kako se sumnja, zlostavljana djeca, Nasirudin Ali, potvrdio je da je u tim domovima bilo "jedan ili dva" slučaja sodomije, ali je negirao druge navode o nedoličnom ponašanju i seksualnom zlostavljanju djece.

Rekao je da su tvrdnje policije da su djeca sodomizirana „odvratne“, ali je priznao da je bilo slučajeva takvog zlostavljanja u domovima, prenosi Rojters.

Policija je ove nedjelje spasila više od 400 djece za koje se sumnja da su bila žrtve seksualnog zlostavljanja u dobrotvornim domovima, koje vodi GISB.

Zdravstveni pregledi su pokazali da su mnoga djeca imala povrede u skladu sa fizičkim i seksualnim zlostavljanjem, dok je njih 13 bilo sodomizirano, saopštila je u petak policija.

Inspektor Razarudin Husain napomenuo je da je policija u srijedu uhapsila 171 odraslu osobu, uključujući „ustaze“ ili islamske vjeroučitelje, tokom koordinisanih racija u 20 objekata širom dvije malezijske države, prenosi Rojters.

Među spasenima je 201 dječak i 201 djevojčica, starosti između jedne i 17 godina, nakon što su ovog mjeseca podneseni izvještaji o navodnom zanemarivanju, zlostavljanju, seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju, rekao je Razarudin na konferenciji za novinare.

On nije otkrio ko je autor tih izvještaja, ali je istakao da je svim dječjim domovima upravljala GISB, koja je saopštila da ne upravlja dobrotvornim domovima.

GISB je povezan sa vjerskom sektom Al-Arkam sa sjedištem u Maleziji, koju je vlada zabranila 1994.

Kompanija je priznala povezanost, ali sebe karakteriše kao islamski konglomerat zasnovan na muslimanskim praksama.

Ova firma je ranije dospjela na naslovne strane zbog osnivanja kontroverznog Kluba poslušnih žena, grupe koja je pozivala žene da se pokoravaju svojim muževima “kao prostitutke“, navodi britanska agencija.

Ali je rekao da su neki od GISB-ovih računa zamrznuti, da su vlasti zaplijenile imovinu i da firma traži advokata kako bi se branila na sudu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније