Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ N1 ]

14. 09. 2024. 16:05 >> 16:05
5

PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić potpisao saglasnost za vraćanje obaveznog vojnog roka

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je potpisao saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana. Nekoliko sati kasnije, Vlada Srbije je usvojila zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka, a do kraja sljedeće nedjelje treba da se usvoje izmjene zakona.

„Želim da vjerujem da će Vlada Srbije da usvoji tu odluku. Želim da vjerujem da svi razumijete koliko nam je potrebna jaka vojska, koliko ćemo još morati da kupujemo naoružanja, da pravimo, da stvaramo. Jer nije naša želja da bilo koga napadnemo. Niti ćemo to da činimo. Ali naša želja je da odvratimo sve one koji nam svakoga dana besomučno prijete“, rekao je Vučić u obraćanju na ceremoniji promovisanja u prve oficirske činove 177 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Vučić je nedavno rekao da država razmatra uvođenje vojnog roka u trajanju od 60 plus 15 dana, koji bi bio obavezan za muškarce, dok bi žene i dalje mogle da služe dobrovoljno.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније