Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

B.B.

14. 09. 2024. 15:40 >> 15:43

DRUGA u posljednja dva dana

Rusija i Ukrajina razmijenile 206 ratnih zarobljenika

Rusija i Ukrajina razmijenile su 206 zarobljenika, što je druga razmjena u posljednja dva dana.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je danas da Ukrajina vraća kući 103 zarobljenika iz Rusije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Moskva je prethodno takođe objavila da je zamijenila 103 ukrajinska vojnika koji su bili zarobljeni za jednak broj ruskih zarobljenika, u dogovoru o razmjeni uz posredovanje Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da su 103 ruska vojnika zarobljena u regiji Kursk vraćena sa teritorije pod kontrolom kijevskog režima.

"Zauzvrat su predata 103 ratna zarobljenika ukrajinske vojske", navelo je Ministarstvo.

Ukrajinske snage zauzele su teritoriju u regiji Kursk prošlog mjeseca, u svom prvom velikom upadu u Rusiju.

Gotovo 50 ukrajinskih zarobljenika pušteno je prethodo iz ruskog pritvora u petak, u zamjenu za nepoznat broj ruskih vojnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније