Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

14. 09. 2024. 16:36 >> 16:40

dps nikšić

"Lokalna vlast u Nikšiću i Vlada da snose posljedice zbog neodgovornog odnosa u slučaju Q groznice"

Činjenica je da su građani i građanke odgovorniji prema svom gradu i životnoj sredini nego lokalna i državna vlast, i to najbolje pokazuju stanovnici mjesne zajednice Župa, koji su se samoorganizovali i spriječili dovoz eutanaziranih krava oboljelih od Q griznice, na teritoriju njihove mjesne zajednice, kažu iz DPS-a Nikšić.

"U potpunosti i ovog, kao i prethodnog puta kada su uginule krave bez poštovanja propisa i procedura zakopane nadomak jezera Liverovići, a potom otkopane, podržavamo mještane Župe u naporu da spriječe sumanute naume lokalnih i državnih vlastodržaca. Oglašavanje Marka Kovačevića da podržava mještane Župe u namjeri da spriječe zakopavanje krava u blizini Zabrana kralja Nikole, ne znaći ništa, jer je to politikantski potez, kojim pokušava sačuvati sebe od krivične odgovornosti za prethodno zakopavanje, pa otkopavanje uginulih krava bez sudskog naloga i ostalih potrebnih procedura", kaže se u saopštenju.

To je za njega, kako tvrde,  bio samo nesporazum, dok je za građane Nikšića i Crne Gore – skandal i zarazna bomba.

"Sada, kada su struka i nažalost, stvarnost, demantovali ove neznavene foteljaše, kada su se i ljudi zarazili od zaraženih životinja, treba pobjeći od odgovornosti. Ali, to neće biti moguće i moraće Kovačević, Krtolica i Sjekloća, Joković i Đaković odgovoriti ko je naredio zakopavanje krava u Župi, ko je naredio otkopavanje krava u Bunućima, ko je odredio novu lokaciju i na čijem su imanju zakopane krave po drugi put", navodi se u saopštenju.

Kažu da ako građanima ne odgovore na ova pitanja, ubrzo će morati odgovoriti sudskim organima.

"Građanima ostaje da ove neznalice izbace sa mjesta gdje se odlučuje o bitnim temama, jer isti za to nemaju kapaciteta, ni znanja", zaključeno je u saopštenju Opštinskog odbora DPS-a Nikšić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније