Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

B.B. [ RSE ]

15. 09. 2024. 20:15 >> 20:15
Čitaj mi:

LOKALNI ZVANIČNICI

Najmanje 30 civila povrijeđeno u ruskom napadu na Harkiv

Najmanje 30 ljudi, uključujući troje djece, povrijeđeno je kada je ruska navođena bomba pogodila neboder u Harkivu na sjeveroistoku Ukrajine, saopštili su lokalni zvaničnici 15. septembra.

"Akcija spasavanja u Harkivu se nastavlja. Ruski vazdušni udar. Oštećena je stambena zgrada, višespratna zgrada. Između 9. i 12. sprata su požari i ruševine", napisao je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski u aplikaciji Telegram.

Guverner Oleh Sinjehubov na mreži Telegram je napisao da je oštećena i civilna infrastruktura.

Harkiv, jedan od najvećih gradova Ukrajine i ključni industrijski centar, nalazi se u blizini ruske granice i stalno je na udaru ruskih bombi, projektila i dronova.

Ukrajinske vlasti su ranije saopštile da je bračni par ubijen u južnoj oblasti Odese u talasu ruskih napada u noći između 14. i 15. septembra.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je dan ranije Sjedinjene Države i druge saveznike da "brzo implementiraju" sporazume o oružju i drugim zalihama, kako bi pomogli Ukrajini u borbi protiv ruske invazije.

Ukrajinske vlasti navode da vojska mora biti u mogućnosti da izvodi udare dužeg dometa na rusku teritoriju kako bi se odbranili od invazije ruskih snaga, što je argument koji je naišao na podršku zvaničnika NATO-a.

Zelenski je rekao da je Rusija prošle sedmice na Ukrajinu ispalila otprilike 30 projektila, više od 800 navođenih bombi i skoro 300 dronova.

Sa druge strane, bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, sada zamjenik predsjedavajućeg ruskog Savjeta bezbjednosti, upozorio je 14. septembra da bi se Kijev mogao pretvoriti u "divovsku sivu rastopljenu mrlju na mapi" ako se olabave ograničenja ukrajinske upotrebe zapadnog oružja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније