Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

15. 09. 2024. 21:00 >> 21:00

dps

"Premijer dužan da odgovori ko stoji iza institucionalnog skandala"

Iz Demokratske partije socijalista pozvali su premijera Crne Gore Milojka Spajića da crnogorskoj javnosti predoči po kojem kriterijumu su se birali nastavnici i učenici crnogorskih škola kako bi, tvrde, politički izabranim predsjednicima opština, koji ne priznaju državu Crnu Goru i njene simbole, pravili društvo na smotri u organizaciji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Ističu da je premijer dužan da odgovori ko stoji iza “ovog institucionalnog skandala i izrugivanja crnogorskog školstva”.

Crna Gora je, poručuju, kuća svih njenih građana, u čijim školama se nikad nije zapošljavalo prema nacionalnoj pripadnosti, niti su se učenici nacionalno i vjerski izjašnjavali.

“Stoga je premijer Spajić dužan da objasni ko je, kada i kako birao “delegaciju” koja je učestvovala u političkom mentorisanju sa strane, svjesnom ruganju Crnoj Gori kao građanskoj državi i u namjeri da se regionalnoj javnosti poruči da je Crna Gora duboko zagazila u proces etnofederalizacije, pod mentorstvom Beograda, iz čije se glave i formirala vlada naroda u Crnoj Gori, kako bi se društvu i državi nanijela trajna šteta. Ovo je direktna odgovornost premijera, ministarke prosvjete, nauke i inovacija i ministra vanjskih poslova, od kojih očekujemo da javnosti daju objašnjenje ko se poigrava crnogorskim obrazovnim sistemom i iz njega regrutuje nastavno osoblje i učenike koji služe kao dekor predsjedniku Srbije, za njegove nacionalističke tirade”, zaključili su iz DPS-a.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније