Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Sky news [ M.V. ]

15. 09. 2024. 22:58 >> 23:32
1
Čitaj mi:

SAD

Sky news: FBI istražuje atentat na Trampa

Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je da je republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp bio meta "očiglednog pokušaja atentata" u njegovom golf klubu na Floridi. Kako javlja Sky news, to je zvanična izjava FBI. Tramp je objavio da je na sigurnom i poručio da se nikada neće predati.

Jedna osoba je na saslušanju u vezi sa ispaljenim hicima, prenosi Sky news.

Stižu izveštaji da je osumnjičeni bio iza drveća naoružan puškom AK-47, navodi CBS News.

Više policijskih zvaničnika je reklo da je naoružanog osumnjičenog na ivici terena za golf primijetio član tima američke tajne službe za zaštitu Donalda Trampa, nedaleko od mjesta gde je raniji predsjednik igrao golf.

Osumnjičeni je navodno pobjegao sa lica mjesta nakon što je agent Tajne službe pucao na njega, a napadač je onda uskočio u automobil.

Trampova kampanja objavila je saopštenje u kojem se kaže da je Tramp „bezbjedan nakon pucnjave u njegovoj blizini". Iz Trampovog medijskog tima su objavili i da je u blizini mjesta pucnjave nađena puška AK-47. 

Nije dato više detalja.

Tajna služba je takođe saopštila da je Tramp bezbjedan i da agencija istražuje događaj. 

Demokratski predsjednički kandidat Kamala Haris rekla je da joj je drago što je Tramp dobro i što je na sigurnom, ističući da nema mjesta nasilju u Americi. 

Očekuje se obraćanje predstavnika bezbjednosnih agencija. 

Dopisnik Sky news iz SAD Mark Stoun javio je večeras da je po svemu sudeći, ovo drugi pokušaj atentata na Trampa. 

Podsjećamo, naoružani muškarac je 13. jula pokušao da ubije iz puške Trampa tokom predizbornog mitinga u Batleru u državi Pensilvaniji. 

Tramp je tada zadobio ranu od vatrenog oružja na desnom uvetu i nakratko je hospitalizovan.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније