Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

B.B. [ Mira Rovčanin, TVCG ]

15. 09. 2024. 15:11 >> 15:15
Čitaj mi:

U Nikšiću 19. međunarodna izložba

Oldtajmeri - ljubav za sva vremena

I ove godine Trg slobode u Nikšiću domaćin je oldtajmerima iz Crne Gore i regiona. 19. Međunarodnu izložbu tradicionalno organizovao je Oldtajmer Montenegro klub, koji ujedno proslavlja i jubilej - dvadeset godina postojanja.

Razne marke i godišta automobila izazvali su očekivano veliku pažnju posjetilaca.

Najviše učesnika je iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a svoje ljubimce predstavili su i vlasnici oldtajmera iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Albanije. Sa Mercedesom 220, koji je napravljen u svega 30 primjeraka, od kojih je ostao samo jedan, iz Kotora u Nikšić došao je ponosni vlasnik Bobo Bernard.

"Ušao je u 72. godinu, dakle iz 1953. godine je. Kod mene je trideset godina, ja sam srećan. Nema procjene, jer nema drugi da se uporedi, a i da ima, auto nije na prodaju, pa mi je sasvim svejedno. Inače, ta tehnička kultura kod nas nije baš zaživjela i šteta što nemamo neki tehnički muzej, a ima u Crnoj Gori jako dobrih automobila“, kazao je Bernard koji je prvi put na sajmu predstavio svog unikatnog oldtajmera.

Sa orginalnim vozilom Narodne milicije iz bivše Jugoslavije Jugom 45 došao je Mustafa Čobo iz Bosne i Hercegovine, a sa fićom iz 1968. godine Nenad Filipović iz Užica.

"Na vozilu je i orginalna svjetlosna i zvučna signalizacija koja se rijetko gdje može naći, i to sve radi. U svakom slučaju to se ne smije koristiti u javnom saobraćaju. Auto sam naslijedio od oca. Prvi put sam na izložbi u Nikšiću i zadovoljan sam, doći ću opet“, kazao je vlasnik juga.

"Zaljubi se čovjek u oldtajmere. Posebno u fiće, jer smo se mi kako klinci vozili u tim fićama i to ostane. Fiću sada vozim samo po izložbama, čuvam je u posebnim suvim uslovima. Prvi put sam u Crnoj Gori, ali obilazim skupove širom regiona “, kazao je Filipović.

Dario Vujičić iz Pelješca deseti put svoje oldtajmere predstavlja u Crnoj Gori.

"Ovdje se osjećam kao kod kuće. Dolazio sam i kada su bili odgođeni susreti. Imam tri vozila, danas sam došao sa Volvom, starim 32 godine. On mi je za duže ture i nadam se da ćemo i u buduće stizati“, poručuje Vujčić.

Ponosni su organizatori izložbe na 19. izdanje i na dvadeset godina postojanja Oldtajmer Montenegro kluba . Novica Mišeljić u ime organizatora kaže da su zadovoljni odzivom uprkos lošim vremenskim uslovima koje nijesu očekivali.

"Mi smo i jedni od osnivača Oldtajmer saveza Crne Gore. Izborili smo se i za zakon, tako da smo sve to podigli na jedan viši nivo. Svake godine nam se sve više ljudi priključuje. Svake godine je sve više učenika vlasnika oldtajmera i posjetilaca. Tako da samo napredujemo“, naglasio je Mišeljić.

Nakon izložbe koju su podržali Opština Nikšića, lokalna turistička organizacija i privrednici grada pod Tebjesom, oldtajmeri su tradiconalno obavili i defile vožnju do brane Slanog jezera.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније