Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

15. 09. 2024. 11:58 >> 11:58
1

Ministar socijalnog staranja, brige o porodici i demografije

Gutić: Zalagaću se za povećanje vidljivosti rada socijalnih radnika

Uz podršku Ministarstva socijalnog staranja, brige o porodici i demografije, u Ulcinju se, ovog vikenda, održava Skup Sindikata zaposlenih u socijalnoj djelatnosti, koji se tradicionalno obilježava već desetu godinu zaredom, a koji okuplja socijalne radnike iz svih ustanova socijalne i dječje zaštite širom Crne Gore.

Ministar socijalnog staranja, brige o porodici i demografije Damir Gutić je ukazao na aktuelne izazove u socijalnoj djelatnosti, ali i na planove Ministarstva u cilju poboljšanja uslova rada i podrške zaposlenima.

On je istakao važnost kontinuiranog unapređenja sistema socijalne zaštite i angažovanja svih relevantnih aktera kako bi se obezbijedila kvalitetna podrška korisnicima usluga.

“Sa pozicije ministra, obvezujem se da ću se snažno zalagati za povećanje vidljivosti rada socijalnih radnika i unapređenje zakonodavnih okvira kako bismo osigurali bolju podršku i priznavanje njihovog doprinosa zajednici. Kroz nastavak reforme sistema socijalne i dječje zaštite, nastojaćemo da stvorimo uslove koji će omogućiti da još učinkovitije obavljaju svoj posao i lično budu zadovoljniji postignutim rezultatima”, naglasio je Gutić.

Predsjednik Sindikata zaposlenih u socijalnoj djelatnosti Goran Simović, istakao je da je sistem socijalne zaštite u Crnoj Gori u proteklih deset godina prošao kroz brojne izazove, te ukazao na potrebu za jačanjem sindikalne borbe za poboljšanje radnih uslova i profesionalnog razvoja zaposlenih.

Po ustaljenoj praksi, dodjeljene su i nagrade najistaknutijim socijalnim radnicima, koji su prepoznati kao akteri izuzetnog doprinosa i posvećenosti u svom radu.

Ministarstvo socijalnog staranja, brige o porodici i demografije, nastaviće sa pružanjem podrške aktivnostima ovog tipa u cilju unapređenja radnih uslova i doprinosa razvoju socijalne zaštite, s uvjerenjem da se zajedničkim naporima mogu postići značajni rezultati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније