Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ RTS ]

09. 09. 2024. 19:32 >> 19:32
Čitaj mi:

DEMANTUJU AMERIČKE MEDIJE

Iran negira da snabdijeva Rusiju balističkim raketama

Visoki komandant Iranske revolucionarne garde demantovao je izvještaje da Iran šalje rakete Rusiji, javili su tamošnji mediji, usred zabrinutosti Zapada da bi one mogle da budu raspoređene u ratu u Ukrajini.

Si-En-En i Volstrit džornal objavili su prošle nedjelje, pozivajući se na neidentifikovane izvore, da je Iran prebacio balističke rakete kratkog dometa Rusiji.

Brigadir Fazlolah Nozari, zamjenik komandanta Centralnog štaba rekao je da nijedan projektil nije poslat Rusiji i da je ta tvrdnja vrsta psihološkog rata.

"Iran ne podržava nijednu stranu u ukrajinsko-ruskom sukobu“, istakao je Nozari.

Evropska unija je, naprotiv, ocijenila informacije američkih medija kao vjerodostojne.

Razmišljamo dalje o tome sa našim državama članicama i ako bude potvrđena, ova isporuka bi predstavljala značajnu materijalnu eskalaciju iranske podrške ruskom ilegalnom agresorskom ratu protiv Ukrajine“, naveo je portparol EU za spoljne poslove Peter Stano.

"Lideri EU su ranije jasno stavili do znanja da će na takav korak „reagovati brzo i u koordinaciji sa međunarodnim partnerima, uključujući nove i značajne restriktivne mjere protiv Irana“, dodao je Stano.

"Svaki iranski transfer balističkih projektila Rusiji označio bi oštru eskalaciju u ukrajinskom ratu", saopštile su vlasti SAD.

Upitan o izvještajima, iz Kremlja su naveli da je Iran partner Rusije i da dvije zemlje razvijaju dijalog u svim oblastima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније