Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Milica Sekulić [ TVCG ]

09. 09. 2024. 19:55 >> 19:57

opštinski sekretarijati stopirani

U Beranama puno problema zbog neusvojenog rebalansa budžeta

Dok se u Beranama političari nadgornjavaju, građani ispaštaju. Rebalans budžeta nije usvojen, pa će ovog mjeseca zaposleni u Radiju Berane ostati bez primanja. Ista sudbina čeka i još nekoliko lokalih preduzeća. Istovremeno, političke partije ne pokazuju volju da Parlament profunkcioniše.

"Rečeno mi je da nema za platu, ja sam to radnicima prenio, nezadovoljstvo je ogromno. Moram da kažem da je ovo potpuna neodgovornost i lokalnih odbornika koji ne žele da skrate sebi mandat. I negdje ja bih rekao i Vlade koja bi morala da nađe način da prekine ovo agoniju jer je ugrožen javni interes", rekao je novinar Tufik Softić, direktor Radija Berane.

U problemu su i svi opštinski sekretarijati. Nijedan projekat koji se finansira iz opštinskih sredstava nije realizovan, a kako u opštini nema odgovornog lica pod znakom pitanja su i sredstva od evropskih projekata.

"Sve tenderske procedure su stale iz prostog razloga što nemanja ovlašćenog lica dovelo je do potpunog zastoja u samom sistemu javnih nabavki. Odbornici vlasti koji zaista treba da prekinu ovo agoniju jer ovo više nije ni vlast, ovo je sad već postalo pravo mučenje kako za zaposlene tako i za funkcionere", kazala je sekretarka Sekretarijata za privredu, razvoj i investicije Maja Đurišić.

Dok se problemi gomilaju političari ne pokazuju volju da se izađe iz krize. Za stanje u gradu i nefunkcionisanja opštine odbornici vlasti krive kolege iz opozicije.

"Definitivno da postoji odgovornost svih odbornika, ali glavna odgovornost jeste na ta dva odbornika koja su odlučili da sruše lokalnu vlast i ono što je interesantno je da mi nemamo volju opozicije da opozicija preda tu inicijativu jer mislim da je cilj svake opozicije da sruši lokalnu vlast", istakao je Martin Kljajić iz Demokrata.

S druge strane u opoziciji su kažu spremni da skrate mandat skupštini, iako do danas to nije su učinili.

"Mi smo na prethodno dva kolegiuma jasno i glasno rekli da su svi odbornici opozicije za skraćenje mandata. Ne vidim da postoji neka odgovornost na nama jer da je do nas sjednica bi bila davno zakazana", rekao je Vidoje Rmuš iz SNP-a.

Podsjetimo, danas je istekao još jedan rok koji je Vlada dala skupštine opštine Berane da zakaže sjednicu i sebi skrati mandat. Sledeći potez vlade je uvođenje prinudne uprave, no to je kažu ministarstvu moguće krajem godine kada istekne rok od šest mjeseci otkako ne funkcioniše parlament.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније