Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M.

09. 09. 2024. 18:55 >> 18:57

MINISTARSVO FINANSIJA

Nema neistina, Kabinet predsjednika potvrdio da traži mimo rekordnog budžeta

Izjava ministra finansija, Novice Vukovića, u kontekstu zahtjeva Predsjedništva Crne Gore nije u cjelosti objavljena sa današnje konferencije za medije, jer nedostaje pomenuto finansiranja službenih putovanja, u dijelu navođenja snimanja i fotografisanja predsjednika. To je saopšteno iz Ministastva finansija, koje je pojasnilo ranije objavljene informacije.

"Dakle, ne radi se o neistini već je u javnosti nezaokružena izjava ministra Vukovića, a ni sam nije imao vremena da nabroji sve inicijalne zvanične i nezvanične zahtjeve koje Ministarstvo finansija ima od ove potrošačke jedinice tokom pripreme predloga budžeta, kao i nakon usvajanja. Zahvaljujemo Kabinetu predsjednika što potvrđuje da ima zahtjeve za dodatnu dodjelu novca poreskih obveznika, pored odobrenog budžeta koji je rekordan u 2024. godini", kaže se u saopštenju.

Kako navode, "od traženih čak 2,1 milion eura zahtjev od preko 600.000 eura odnosio se na finansiranje službenih putovanja, zatim snimanje i fotografisanje predsjednika, isl".

"Ponavljamo da očekujemo da se Predsjedništvo Crne Gore ponaša racionalno u potrošnji novca poreskih obveznika, te u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније