Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

09. 09. 2024. 18:25 >> 18:25
1

Ibrahimović-Satler

Crna Gora ima realnu šansu da postane prva naredna članica EU

Crna Gora ima istorijsku šansu da postane prva naredna članica Evropske unije, poručeno je sa sastanka potpredsjednika Vlade ministra vanjskih poslova Ervina Ibrahimovića koji se danas sasatao sa novoimenovanim šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Johanom Satlerom.

 

Ibrahumović je ukazao na ostvareni napredak na evropskom putu, istakavši da je crnogorsko društvo pokazalo zrelost i spremnost da bude dio porodice razvijenih demokratija.

“Crna Gora je otišla korak dalje. Pozitivan IBAR predstavlja ohrabrenje, ali i obavezu, prije svega prema građanima, koji snažno podržavaju učlanjenje Crne Gore u EU. To je ujedno i snažan vjetar u leđa ovoj Vladi, da nastavi putem reformi, do ostvarenja ambicioznog, ali realnog cilja, da postanemo 28. članica EU“, kazao je Ibrahimović.

"Satler je ocijenio da je napredak koji je Crna Gora do sada ostvarila u evropskoj integraciji izuzetan, izrazivši uvjerenje da će ostati u potpunosti posvećena svojoj evropskoj budućnosti, kroz punu afirmaciju evropskih vrijednosti i dalji razvoj crnogorskog društva. „Vaši dosadašnji rezultati obećavaju, a mi ćemo nastaviti da budemo vaš partner u ispunjavanju obaveza iz evropske agende. Čeka nas intenzivan period i još puna posla, ali Crna Gora je na odličnom putu i nadam se da će zadržati taj tempo“, navodi se u saopštenju.

U razgovoru su razmijenjena mišljenja i o aktuelnim globalnim izazovima, te pozdravljena i stopostotna usklađenost Crne Gore sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније