Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V.

08. 09. 2024. 14:34 >> 15:39

NOVI INCIDENT

Euromost: Otkriveno koja firma ispušta nepoznatu bijelu tečnost u Lim

Zajedničkom saradnjom NVO Euromost, Osnovnog državnog tužilaštva Bijelo Polje, Centra bezbjednosti Bijelo Polje, Uprave za inspekcijske poslove i inspektora za vode Omara Bašića, kao i Centra za ekotoksikoloska ispitivanja, juče je nakon novog ispuštanja bijele tečnosti u Lim otkriveno iz koje firme se ispušta. Kako su rekli iz NVO Euromost,  ta firma se nalazi u bjelopoljskoj industrijskoj zoni.

Iz ove organizacije koja godinama štiti ovu rijeku navode da je bijela nepoznata tečnost  ispuštena juče od 12  do 14 časova, a što se vidi na fotografiji i snimku sa datumom i vremenom ispuštanja i nakon ispuštanja su, kako kažu, odmah obavijestili inspektora za vode i Centar bezbjednosti Bijelo Polje. 

"On je obavijestio dežurnog tužioca, a isti dao nalog službenicima za privredni kriminal  da uđu u firmu za koju se sumnjalo da to ispušta. Odmah su postupili i u saradnji sa inspektorom za vode Omarom Bašićem otkrili nakon pet godina gdje se ispušta bijela tečnost, pošto je ta firma godinama negirala optužbe. To je bio razlog da budu saslušana u Centru bezbjednosti i dva lica. Odmah nakon saznanja o ekološkom incidentu na Limu uključio se i Centar za ekotoksikoloska ispitivanja koji je juče uputio svoj tim iz Podgorice u Bijelo Polje i uzeo uzorak u firmi sa mjesta ispuštanja, kao i iz rijeke", dodaju. 

Kako kažu iz NVO Euromost,  2019.godine se desio pomor ribe u  mjesecu septembru i sa iste cijevi se tada sumnjalo da je ispuštena nepoznata tečnost, a o tome se još vodi sudski postupak.

"Trenutno je vodostaj Lima na najnižem nivou i svaki dan je rizik da se ponovo desi pomor ribe na području Opštine Bijelo Polje zbog velike zagađenosti ove rijeke", kazali su iz NVO Euromost, apelujući da se ovom pitanju posveti maksimalna pažnja. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније