Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

21. 10. 2024. 14:45 >> 14:45

NVO EUROMOST

Pozdravili akciju ODT Plav, sekretarka i inspektorka osumnjičene za zloupotrebu položaja

NVO Euromost je pozdravilo reakciju Osnovnog državnog tužilaštva u Plavu i Uprave policije – OB Plav, koju su procesuirali dvije osobe, sekretarku za inspekcijske polove i inspektora u toj opštini zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja. Oni su pozvali, sve državne institucije, posebno inspekcije da rade svoj posao, jer je nemoguće da se bez bilo kakve dokumentacije izgrade etno sela, hoteli i drugi objekti u zaštićenim područjima, a da nadležni ništa ne preduzimaju.

Kako navode u ovoj NVO, policija je podnijela krivične prijave protiv E.R. i D.J. zbog osnovane sumnje da su kao službena lica, opštinske nadležne inspekcije, nevršenjem svoje službene dužnosti pribavili korist fizičkom licu i time izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju iz Osnovnog državnog tužilaštva u Plavu, ističu da je prijava podnijeta 15. oktobra, a u toku je postupak izviđaja, tokom kog će biti preduzete sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju donošenja konačne odluke u predmetu.

Iz NVO "Euromost" navode, da se radi o sekretarki za inspekcijske poslove i komunalni nadzor u Opštini Plav E.R. i inspektorki u ovoj opštini D.J., koje nisu reagovale, da bi zaustavile nelegalnu gradnju i protivpravno zauzimanje zemljišta od lica Ć. R.

"Ć.R. je započeo nelegalnu gradnju autopraonice pored Plavskog jezera, nastavio da gradi i na kraju otvorio perionicu, što je razlog da na osnovu krivične prijave NVO Euromosta, Osnovno državno tužilaštvo u Beranama podigne protiv istog, optužnice za izvršena dva krivična djela, građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje i krivičnog djela protivpravno zauzimanje zemljišta, o čemu ih je ovo tužilaštvo obavijestilo", navode u NVO Euromost.

Iz Euromosta upozoravaju, da se veliki broj objekata gradi bez bilo kakve dokumentacije, posebno u zaštićenim područjima i u Opštini Plav, kao i u Opštini Gusinje, da je to svima poznato u ovim lokalnim upravama, inspekcijama i lokalnim, kao i državnim, ali do sada niko ništa nije preduzimao.

Oni su pozvali, sve državne institucije, posebno inspekcije da rade svoj posao, jer je nemoguće da se bez bilo kakve dokumentacije izgrade etno sela i hoteli u ove dvije opštine i da rade bez bilo kakve dozvole u zaštićenim područjima, a da sve to gledaju urbanističko građevinske, turističke, poreske i druge inspekcije i da ništa ne preduzimaju.

NVO,,Euromost" je pozvala i Osnovno državno tužilaštvo u Bijelom Polju, da uzmu primer kolega iz Plava i konačno počnu ispitivati zašto im ne reaguju inspekcije u ovoj opštini, jer kako kažu, ne sjećaju se da je ovo tužilaštvo posljednje dvije decenije podiglo protiv bilo koga optužnicu iz lokalne uprave Opštine Bijelo Polje, za izvršeno krivično djelo zloupotreba službenog položaja, iako su imali predatih na desetine krivičnih prijava, od građana i NVO.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније