Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ HRT, Klix.ba ]

08. 09. 2024. 20:45 >> 20:46
Čitaj mi:

nesvakidašnji slučaj u zagrebu

Cijeli razred se ispisao iz škole zbog jednog nasilnog učenika

Gotovo cijeli jedan razred u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi ovog ljeta se ispisao iz škole, pa samo jedan učenik kreće u četvrti razred.

Na taj su potez roditelji bili primorani nakon što su mjesecima apelovali na sve institucije da im pomognu riješiti uznemirujuće i nasilne situacije koju su njihova djeca doživljavala u razredu od jednog učenika.

Tako će ova djeca četvrti razred početi razdvojena u više drugih škola.

Najgore je, ističe njihova pravna zastupnica, što su svugdje naišli na zid tišine. Službene odgovore na molbe i pozive za pomoć – nikad nisu dobili, prenosi HRT.

“Tražili smo i od škole i od Gradskog službe za obrazovanje i od Ministarstva informaciju na koji način se planira provoditi nastava u novoj školskoj godini. Međutim, do danas mi nikakvu informaciju nismo dobili. Da se formira nekakav tim, da se pokuša, to su devetogodišnjaci i desetogodišnjaci, pomoći toj djeci u situaciji koja se dogodila, za koju oni ni na koji način niti su izazvali, niti su za nju krivi niti odgovorni. Međutim, ništa od toga se nije dogodilo”, kaže advokatica Ana-Marija Vegar.

Kaže da je brine da u ovom konkretnom slučaju problem nije raješen.

“Prema informacijama koje su mi dostupne, u ponedjeljak će se održati sastanak u nadležnom ministarstvu, na kojem će biti prisutni svi zainteresovani i nadam se da će se postići dogovor, odnosno da će se ovakva situacija konačno razriješiti”, rekla je tužiteljka za djecu Helenca Pirnat Dragičević za Hrvatski radio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније