Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

24. 08. 2024. 21:03 >> 21:03
Čitaj mi:

BRISEL

Ispred zgrade EK razvijena zastava Ukrajine duga 30 metara

Ukrajinska zastava duga 30 metara razvijena je juče ispred zgrade Evropske komisije u Briselu povodom obilježavanja Dana državne zastave zemlje. Jučerašnjoj ceremoniji prisustvovali su predstavnici Komisije, Evropskog parlamenta, diplomatskog kora i nekoliko Ukrajinaca, od kojih su mnogi nosili tradicionalnu nošnju.

Potpredsjednica Evropskog parlamenta Sophie Wilmès rekla je da joj je zadovoljstvo još jednom izraziti čvrstu podršku Evropskog parlamenta Ukrajini.

“Želim da posvetim ovu ceremoniju najvećoj hrabrosti koju Ukrajinci pokazuju svaki dan, počevši od 2022. godine. Želim da im kažem da će ih Evropski parlament stajati uz njih rame uz rame koliko god bude potrebno“, rekla je ona, prenosi CDM.

Komesar EU za unutrašnje tržište Thieri Breton rekao je da Komisija osuđuje napade Rusije raketama i bespilotnim letjelicama koje su usmjerene na civilno stanovništvo.

„Potpisivanjem zajedničke bezbjednosne obaveze između EU i Ukrajine u junu, poslali smo veoma snažan signal podrške Ukrajini, kao i vrlo jasan signal Rusiji“, dodao je.

Ukrajina danas, 24. augusta, obilježava Dan nezavisnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније