Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M. [ NOVI PODACI ]

24. 08. 2024. 19:37 >> 19:37
Čitaj mi:

Cijene nafte na putu sedmičnog pada

Cijene nafte porasle su u petak, ali su i dalje na putu sedmičnog gubitka, jer su slabiji podaci o zapošljavanju u SAD-u izazvali zabrinutost, dok obnovljeni pregovori o prekidu vatre u Gazi smanjuju strahovanja za snabdijevanje.

Cijena barela na londonskom tržištu porasla je 67 centi na 77,89 USD. Barelom se na američkom tržištu trgovalo po 69 centi višoj cijeni od 73,7 USD. Cijena je u Londonu do sada u ovoj sedmici u minusu oko dva odsto, a na američkom tržištu gotovo četiri odsto, prenosi SEEbiz.

Cijene su na oba tržišta ove sedmice potonule na najniži nivo od početka januara, nakon što je američka vlada oštro snizila svoju procjenu novih radnih mjesta koja su poslodavci u ovoj godini otvarali do marta.

To je, naime, izazvalo zabrinutost zbog potencijalne recesije u SAD-u koja bi naštetila potražnji u tom najvećem svjetskom naftnom potrošaču, ali neki analitičari smatraju da je to bila pretjerana reakcija na reviziju procjene.

I nedavni podaci iz najvećeg uvoznika nafte Kine ukazali su na nastavak teškoća u drugoj najvećoj ekonomiji i usporavanje njegove potražnje za naftom iz rafinerija. Obnovljenja nastojanja za prekidom vatre u Gazi između Izraela i Hamasa takođe su pomogla ublažavanju zabrinutost za snabdijevanje i pritisla cijene nafte.

Ambasade SAD-a i Izraela započele su u četvrtak novi krug sastanaka u Kairu kako bi se riješile razlike oko predloga za uspostavu primirja.

Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) u odvojenom je izvještaju objavila da je u četvrtak cijena barela korpe nafte njenih članica pojeftinila 70 centi, na 76,33 USD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније