Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ N1 ]

23. 08. 2024. 21:59 >> 00:11

Nezavisni predsjednički kandidat 

Kenedi Mlađi suspendovao predsjedničku kampanju, podržao Trampa

Nezavisni predsjednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi najavio je da obustavlja svoju kampanju – ali da je “ne završava“.

On je istovremeno podržao Donalda Trampa.

Robert F. Kenedi Mlađi se svojim pristalicama obratio na skupu u Arizoni.

„Ne prekidam svoju kampanju, već je samo suspendujem i ne završavam. Moje ime će ostati na glasačkom listiću u većini država“, rekao je on, govoreći na događaju u Arizoni, prenosi CNN.

Objašnjavajući da će svoje ime povući sa listića u tzv. „sving“ kolebljivim državama, dodao je:

„U svom srcu više ne vjerujem da imam realan put izborne pobjede, u ovoj nemilosrdnoj, sistematskoj cenzuri i kontroli medija. Tako da ne mogu, čiste savjesti, da tražim od svog osoblja i volontera da nastave da rade duge sate, ili da tražim od svojih donatora da nastave da daju kada ne mogu iskreno da im kažem da imam pravi put do Bijele kuće“, rekao je on.

On je svoje izlaganje započeo pričom o tome zašto je napustio Demokratsku stranku i zašto je odlučio da se kandiduje kao nezavisni predstavnik.

„U vrijeme kada sam dao svoju podršku Demokratskoj partiji, još kada sam bio dovoljno star da glasam, ona se protivi cenzuri, kolonijalizmu, autoritarizmu, imperijalizmu i nepravdenim ratovima. Bili smo partija radničke glase i zalagali se za transparentnu vladu. To je bila partija demokratije. Napustio sam je u oktobru jer se toliko udaljila od vrijednosti uz koje sam odrasto. Postala je partija rata, cenzure, korupcije i bogatstva“, rekao je on.

Tramp, koji bi večeras trebalo da bude u Arizoni, najavljivao je „specijalnog gosta“ na svom skupu.

Bivši predsjednik SAD je takođe u jednom trenu rekao za CNN da bi mogao naći mjesto za svog nekadašnjeg rivala u budućoj vladi.

Kenedijeve šanse za pobjedu brzo su se smanjivale – nedavna anketa CBS Njuza procijenila je njegovu podršku na samo dva odsto.

Podsjetimo, Kenedi je danas predao podnesak sudu u Pensilvaniji gdje su on i njegova kandidatkinja za potpredsjednicu tražili da se njihova imena povuku sa glasačkih listića u toj zemlji, jer će dati podršku Donaldu Trampu, prenosi CBS Njuz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније