Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

A.J.

23. 08. 2024. 11:49 >> 11:50
Čitaj mi:

BLOKADE OD 15 SATI

Protesti drvoprerađivača u više gradova na sjeveru

Mali drvoprerađivači, nezadovoljni tenderom Uprave za gazdovanje šumama i lovištima za redovnu sječu, najavili su za danas u 15 sati blokadu putnog pravca Pljevlja – Đurđevića Tara kod mosta na Đurđevića Tari. Protest će se održati i u Bijelom Polju i Rožajama.

Traže od odgovornih u Upravi za gazdovanje šumama i lovištima da ponište tender koji su objavili 11. jula za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju.

Tvrde da je tender diskriminatorski i eliminatorski, te da su njihovo dalje poslovanje i egzistencija oko 400 zaposlenih dovedeni u pitanje. 

Podsjetimo, protest drvoprerađivača iz Rožaja, Plava, Berana, Pljevalja i Bijelog Polja, održan je prije 10-ak dana ispred zgrade Vlade.

Razlog za okupljanje je tender koji je Uprava za šume sprovela za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju, zbog čega je kako tvrde, veliki dio njih diskriminisan i eliminasan iz procesa.

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Andrija Delić tada im je saopštio da Vlada i taj resor čine sve, kako bi se izašlo iz nezavidne situacije u kojoj su se našli drvoprerađivači.

Delić je saopštio i da istakao da na rješenju rade stručni ljudi te da će rok biti najbrži mogući. Uprava za gazdovanje šumama 17. avgusta raspisala je novi javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju za 2024. godinu (redovne sječe).

Jedini kriterijum za ocjenjivanje ponude u novom pozivu je cijena, za razliku od prošlog objavljenog u julu, gdje su jedini kriterijumi i podkriterijumi pored cijene bili i kadrovski kapaciteti i uticaj na lokalnu ekonomiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније