Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Aleksandra Jovančević [ Dnevnik TVCG ]

23. 08. 2024. 21:23 >> 21:30
Čitaj mi:

NOVOIZABRANI PRVI ČOVJEK ASK

Drakić: Otkrili smo ljude u ASK koji su se pobunili protiv korupcije Perović

Od suspenzije do fotelje. Od sindikalnog vođe do vršioca dužnosti direktora Agencije za sprečavanje korupcije. Oročeno je vrijeme za Dušana Drakića na poziciji prvog čovjeka ASK. No, Savjet, kako tvrdi potpredsjednik Mladen Tomović, nije imao preveliki izbor.

"Prava je sreća da je jedan od tri kandidata prihvatio da bude na ovoj poziciji i da je u ovom nezahvalnom trenutku pokriva", pojasnio je Tomović.

Na rukovodeću poziciju Agencijom, Drakića je, prema riječima Tomovića, preporučilo iskustvo, što je u javnosti već problematizovano.

Vuk Maraš iz Birna smatra da je Savjet donio najgoru odluku.

"Ne znam da lin je to rješenje iznuđeno, ali je jedno od najgorih rješenja. Drakić je bio na čelu odsjeka za nelegalno finansiranje političkih subjekata i koji nije uradio ništa da to spriječi", rekao je on. 

Sa druge strane, Tomović tvrdi da je Drakić najstariji službenik sa antikorupcijskim stažom u antikorupcijskom sistemu Crne Gore.

Drakić je da posla suspendovan već trinaest mjeseci, i jedini zadatak koji je mogao da obavlja je zastupanje radnika kao predsjednik sindikata.

Do danas pokrenuti disciplinski postupci, rekao je Drakić za TVCG u telefonskom razgovoru, nijesu dobili epilog, ali su otkrili ljude u ASK-u koji su se pobunili protiv korupcije tadašnje direktorice.

Drakić je o borbi radnika govorio nakon hapšenje Perović u emisiji "Akcenti" na TVCG. 

"To su ljudi profesionalci koji su nezavisni bez uticaja bez skrivenih namjera. Trpjeli su pritiske, mobing i disciplinske odluke i i suspenzije. Sve su trpjeli jer su rekli "ne", rekao je tada Drakić.

Konkurs za direktora Agencije biće raspisan kad se stanje u ASK-u stabilizuje, objašnjavaju iz Savjeta Agencije.

Na današnjoj sjednici Savjet je odobrio Perović korišćenje funkcionerske naknade tokom narednih 12 mjeseci.

Tomović je na pres konferenciji istakao da je dobio informaciju da je Viši sud pravosnažno presudio nakon pet godina i da je Skupština Crne Gore prethodni Savjet ASK izabrala nezakonito.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније