Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Beta ]

23. 08. 2024. 21:32 >> 21:34

cnn

Više pripadnika Tajne službe SAD iz Pitsburga prebačeno na administrativne dužnosti

Više pripadnika Tajne službe SAD sa područja Pitsburga, kao i jedan kojem je bilo povjereno da unaprijed provjeri sve u vezi sa bezbjednošću predizbornog skupa Donalda Trampa, prebačeni su na administrativne poslove i naređeno im je da rade od kuće, rekao je danas CNN-u izvor upoznat sa situacijom.

I nakon ostavke svoje direktorice, Tajna služba se i dalje suočava sa kritikama zbog propusta koji su doveli do toga da naoružani mladić 13. jula ispali osam metaka na bivšeg predsjednika države, a sada ponovnog kandidata za tu funkciju, okrzne mu uvo i ubije jednog posjetioca predizbornog Trampovog skupa u mjestu Batler u Pensilvaniji.

Tajna služba je pod ogromnim pritiskom američkih kongresmena da disciplinuje ili otpusti one koji su učestvovali u bezbjednosnim pripremama za Trampov miting.

Vršilac dužnosti direktora Tajne službe Ronald Rou rekao je kongresmenima da je njegova ideja bila da sačeka završetak istrage prije no što krene u bilo kakvo disciplinovanje.

Tajna služba kao agencija podvrgnuta je višestrukoj istrazi uključujući internu reviziju, kongresnu istragu i istragu koju vodi nezavisna komisija, obrazovana po nalogu Ministarstva odbrane SAD.

"To je propust Tajne službe. Onaj krov je trebalo da bude obezbijeđen", rekao je Rou novinarima ovog mjeseca, i to je bila jasna promjena tona u odnosu na dane nakon pokušaja Trampovog ubistva, kada je Tajna služba upirala prstom u lokalnu policiju, jer fatalnog dana nije držalo na oku neuspjelog Trampovog atentatora, Tomasa Kruksa.

Kruks je pucao iz puške sa neobezbijeđenog krova napuštenog objekta udaljenog samo 300 metara od bine. Prethodno dronom ispitao teren.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније