Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Index.hr ]

23. 08. 2024. 11:43 >> 11:43
Čitaj mi:

DECENIJAMA DUGA KARIJERA

Klint Istvud otkrio koji mu je omiljeni film svih vremena

Tokom svoje sedam decenija duge karijere, Klint Istvud je prošao kroz brojne promjene i postao jedan od najistaknutijih simbola Holivuda, ali je sve to vrijeme imao isti omiljeni film, koji je zauzimao posebno mjesto u njegovom srcu.

Istvud je imao samo 20 godina kada je 1950. izašao Bulevar sumraka. Za njega taj film nikada nije nadmašen.

Kada mu je u intervjuu za Eskvajer u šali predloženo da sa sinom Skotom snimi rimejk Vajlderovog klasika, Istvuda je sama pomisao blago uvrijedila.

U Bulevaru sumraka najviše ga privlači kombinacija dva stila koje je Vajlder majstorski spojio: stil lika nijemog filma i moderniji stil lika.

„Stil lika nijeme glumice i lika Vilijema Holdena, koji je moderniji, odlična je kombinacija. Ta dva stila savršeno funkcionišu. Uvijek sam volio Bilija Vajldera“, rekao je Istvud.

On posebno cijeni zlatno doba Holivuda i kao neke od svojih favorita pomenuo je „Kako zelena je bila moja dolina“ Džona Forda, Omču Vilijema Velmana, Blago Sijera Madre Džona Hjustona i Njegova djevojka Petko Hovarda Hauksa. Međutim, nijedna od njih se ne može porediti sa Bulevarom sumraka, koji je Istvudov apsolutni favorit skoro 75 godina, prenosi Index.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније