Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

23. 08. 2024. 21:05 >> 21:13
Čitaj mi:

MINISTARKA EVROPSKIH POSLOVA

Gorčević: Gotova Mapa puta kako bi pregovarački proces dovršili do 2026. godine

Na sastanku sa delegacijom Evropske komisije utvrdili smo Mapu puta i napravili plan koraka da pregovarački proces dovršimo do 2026. godine, saopštila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

"Zatvaramo pregovaračka poglavlja nakon sedam godina čekanja", napisala je Gorčević na mreži Iks.

 

Rukovodilac Direktorata za susjedstvo i proširenje EU Gert Jan Kopman, navela je, prenio je izuzetno ohrabrujuće poruke i pozdravio našu posvećenost procesu integracija.

Gorčević je kazala kako Evropska unija vjeruje u evropski put Crne Gore.

"Efikasno ispunjavanje privremenih mjerila za IBAR, pokazalo je institucionalni entuzijazam koji ćemo iskoristiti i u završnoj fazi ovog procesa",  dodala je ministarka evropskih poslova.

Gorčević je navela i da će obnovljenom procesu EU integracija doprinijeti Plan rasta, kojim će naši evropski partneri kroz finansijske podsticaje olakšati sprovođenje reformi i biti zamajac realizaciji najvećih kapitalnih projekata širom Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније