Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Fonet ]

24. 08. 2024. 22:20 >> 22:20
Čitaj mi:

šolc

"Nastavlja se solidarnost sa Kijevom, ali sa manje novca"

Njemački kancelar Olaf Šolc poručio je da će Berlin nastaviti da iskazuje solidarnost sa Kijevom, mada su u budžetu za sljedeću godinu prepolovljena sredstva predviđena za vojnu pomoć Ukrajini.

Poslije Vašingtona, Berlin pruža najveću pomoć Kijevu, navodi AFP.

Šolc je u telefonskom razgovoru sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim potvrdio solidarnost sa Kijevom, suočenim sa agresijom Rusije, saopšteno je u Berlinu.

Navedeno je da se Zelenski zahvalio na njemačkoj vojnoj pomoći, “posebno na polju vazdušne odbrane”.

Njemačka je ove godine potrošila oko osam milijardi eura na pružanje pomoći Ukrajini. Nacrt budžeta za 2025. predviđa utrošak oko četiri milijarde eura na tu vrstu podrške.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније