Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ KoSSev ]

24. 08. 2024. 22:00 >> 21:59
Čitaj mi:

kosovski premijer

Kurti se zahvalio Srbima zbog zamjene vozačkih dozvola: Važan korak ka integraciji

Ukupno 6,509 zahtjeva podnijeto je za prelazak sa srpskih vozačkih dozvola izdatih za građane na Kosovu, koje su za Prištinu nelegalne, na kosovske vozačke dozvole. I dok nakon isteka roka izostaju reakcije iz Beograda, kosovski premijer Aljbin Kurti zahvalio se građanima.

Aljbin Kurti ukazao je na ukupan broj zahtjeva, posebno izdvojivši da su 5,732 podnijeta na Sjeveru Kosova – u Leposaviću 2.018 zahtjeva, 1.576 u Sjevernoj Mitrovici, 961 u Zubinom Potoku i 1.177 u Zvečanu.

Odluka kosovske vlade kojom je omogućen prelazak sa srpskih na kosovske vozačke dozvole stupila je na snagu 9. maja, a bilo je predviđeno da prestane da važi 9. avgusta.

„Zbog brojnih zahtjeva i velikog interesovanja za zamjenu vozačkih dozvola, isti (rok) smo odložili za 2 nedelje, do juče, 23. avgusta“, naveo je Kurti u večerašnjoj objavi na Fejsbuku.

On tvrdi da je ovaj period protekao bez ikakvih incidenata ili pritužbi.

„Naši građani iz srpske zajednice učinili su važan korak ka integraciji, masovno se odazivajući pozivu za podnošenje prijava za zamjenu ovog dokumenta“, poručio je Kurti.

Na kraju se zahvalio svim građanima koji su iskoristili priliku, ali i službenicima na trudu i pomoći podnosiocima prijava tokom ovog procesa.

Sa druge strane, oni koji nisu zamijenili svoje vozačke dozvole do petka, odnosno isteka roka, a upravljaju vozilom, biće kažnjeni.

Kazne u visini od 500 do 1.500 eura počeće da se izriču od ponedjeljak, 26. avgusta, potvrdio je zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever, Veton Eljšani.

Do tada, odnosno danas i sjutra, policija se fokusira na upozoravanje ovih vozača, bez izricanja kazni.

O visini kazne odlučivaće nadležni sud.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније