Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Klix.ba ]

31. 07. 2024. 07:31 >> 07:31

Emičej Elijahu

Izraelski ministar zadovoljan ubistvom vođe Hamasa

Izraelski ministar Emičej Elijahu prvi je zvaničnik koji je reagovao na ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu.

On je na društvenoj mreži X naveo da je ubistvo Hanijea "pravi način da se svijet očisti od prljavštine".

Njegovi komentari dolaze uprkos izvještajima koje prenose izraelski mediji, a u kojima se navodi da je premijer Benjamin Netanjahu naredio svojim ministrima da ćute o noćnom atentatu u Teheranu.

Izrael, podsjetimo, još nije zvanično komentarisao Hanijeovu smrt.

Elijahu, koji je član krajnje desničarske stranke Otzma Jehudit, nagovijestio je da Izrael stoji iza ubistva.

"Nema više imaginarnih sporazuma o miru/predaji, nema više milosti za ove sinove smrti. Gvozdena ruka koja će ih pogoditi je ona koja će donijeti tišinu i malo utjehe i ojačati našu sposobnost da živimo u miru sa onima koji traže mir. Smrt Hanijea čini svijet malo boljim mjestom", kaže.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније