Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

31. 07. 2024. 10:02 >> 10:02

BOGDANOVIĆ

"Bezbjednosni sektor kritkuju oni koji ga se plaše"

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata u Skupštini Crne Gore Boris Bogdanović kazao je da kritike o stanju u bezbjednosnom sektoru dolaze od onih koji se plaše ovakvih službi.

On je naveo da o stanju u bezbjednosnom sektoru govore oni koji su “ostavili u nasljeđe državu sa najmoćnijim kriminalnim grupama na Balkanu”, sa svakodnevnim obračunima na ulicama Podgorice i cijele Crne Gore, sa prebijenim i pobijenim novinarima i časnim policijskim funkcionerima, koji su životom platitli borbu protiv kriminala i korupcije.

 “Oni u  čije vrijeme su najviši policijski funkcioneri raširili crveni tepih za najgoru sortu regionalnih zločinaca, promovišući ih na konferencijama za štampu kao 'patriote' i 'prijatelje' Crne Gore. Oni koji su proizveli Veselina Veljovića optuženog za izvršenje nekoliko najtežih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije, Ljuba Milovića, visokog policijskog funkcionera, čiji račun bi posramio i najbogatije carske porodice, Petra Lazovića, optuženog za proizvodnju i stavljanje u promet opojne druge, šverc cigareta i još osam drugih najtežih krivičnih djela”, saopštio je Bogdanović. 

Naveo je da o stanju u bezbjednosnom sktoru govore oni koji su u nasljeđe ostavili, kako je rekao, privatnu firmu Blaža Đukanovića, “koji je od osnivačkog uloga od cirka 40 centi došao do 8,4 miliona eura prihoda, da bi zatim u samo jednoj godini zaradio punih 14 miliona eura”. 

“Oni koji su nam u nasljeđe ostavili bracovu Limenku, u kojoj je brat brata, u namještenoj administrativnoj proceduri, častio 10,5 miliona eura.Oni koji su svojim potpisima zahtijevali puštanje na slobodu Milivoja Katnića, koji je sa 1700e mjesečnih prihoda došao do višemilionski vrijedne imovine, a kojeg uzgred terete i za ratne i gnusne zločine izvršene u Republici Hrvatskoj za vrijeme operacije koju je sprovodio bivši sistem, nakon kojih su se izvinjavali Hrvatima. A, koliko su iskrena njihova izvinjenja najbolje potvrđuju potpisi na zahtjev za njegovim oslobađanjem”, napisao je Bogdanović. 

On je kazao da su ranije službe bezbjednosti hapsile parolom “hapsi marvu”, kojima su smještali najteža krivična djela, a službe bezbjednosti koristili za diskreditaciju svakog ko se suprostavi njihovim metodama. 

“Oni čiji su kumovi i prijatelji ili pohapšeni ili osumnjičeni za višemilionske pronevjere i pljačku imovine Crne Gore.Oni koji ničiju kuću dijele sa šefom ozloglašenog Kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Oni koji su danima uznemiravali javnost o navodnim prijetnjama Milu Đukanoviću, a na kraju “Tresla se gora, rodio se miš”. Muk na sjednici Odbora”, navodi se u saopštenju.

Od takvih ih, kako kaže, i ne čude ovakvi stavovi. 

“Jer se oni upravo plaše ovakvih službi, jer konačno kucaju na vrata pravih krivaca, ali nas čude njihovi novi saradnici, koji ovih dana zajedno sa njima pokušavaju diskreditovati sistem, koji daje sjajne rezultate. Ne želimo da vjerujemo da je to u svrhu pomoći onima koji na svojim ramenima nose ozbiljne sumnje za izvršenje najtežih krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније