Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

31. 07. 2024. 12:53 >> 13:08

JEDNOGLASNO

Odbor podržao izmjene Zakona o crnogorskom državljanstvu

Odbor za politički sistem podržao je Predlog o izmjeni Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Predlog je usvojen jednoglasno.

“Vidim da je javnost zainteresovana, čisto da naglasim da se kod izmjena Zakona o crnogorskom državljanstvu ne radi o onim izmjenama koje je pominjao predsjednik parlamenta, jer sam vidio da su neki ljudi bili zabrinuti, a neki i srećni, već se radi isključivo o onome što je potrebno za realizaciju softvera”, kazao je zamjenik predsjednika Odbora Nikola Zirojević.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić objasnio je prije glasanja da je riječ o setu zakona koji je predložio pravni tim Monstata u skladu sa dogovorom Vlade i parlamentarne opozicije o sprovođenju i kontroli procesa popisa stanovništva. 

"Naime, riječ je o zakonskim tekstovima koje je potrebno upodobiti tako da bi Monstat mogao da stvari uvid u baze podataka i provjeri podatke koje je prrikupio na terenu u smislu validnosti.Na Kolegijumu predsjednika Skupštine dogovorili smo se da nećemo raspravljati o ovim zakonskim rješenjima čije izmjene važe samo do završetka procesa popisa. Vjerujem da postoji opšte raspoloženje da to usvojimo i omogućimo kredibilan proces", kazao je Nikolić.

Za izvjestioca Odbora izabran je Zirojević. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније