Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Agencije ]

31. 07. 2024. 13:21 >> 13:21
Čitaj mi:

Blinken

"SAD nije umiješana u ubistvo Hanijea"

SAD nijesu umiješane u ubistvo šefa političkog biroa Hamasa, Ismaila Hanijea, niti su obaviještene o tome, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

“To je nešto što nismo znali i u šta nismo bili umiješani”, rekao je on za “Channel news Asia” tokom posjete Singapuru.

Na pitanje kakve bi posljedice moglo da ima ubistvo Hanijea, Blinken je naglasio da je “veoma teško spekulisati o tome”, javio je “Reuters”.

Hamas je ranije danas saopštio da je Hanije ubijen noćas u direktnom raketnom napadu na njegov stan u Teheranu, nakon što je prisustvovao inauguraciji predsjednika Irana, Masuda Pezeškijana.

Predstavnik Hamasa u Libanu Mahmud Tah, izjavio je ranije da su Izrael i SAD odgovorni za ubistvo Hanijea i da je taj čin dogovoren sa Vašingtonom, prenosi “Srna”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније