Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

31. 07. 2024. 15:15 >> 15:14
Čitaj mi:

kineski ambasador pozvan na razgovor

Njemačka: Kina odgovorna za sajber napade 2021. na vladine kancelarije

Kineski ambasador u Berlinu pozvan je na razgovor u ministarstvo spoljnih poslova jer je Njemačka utvrdila da su "kineski državni akteri" odgovorni za napad na njemačku federalnu kancelariju za kartografiju i geodeziju 2021. godine, saopštili su danas njemački zvaničnici.

Ovo je prvi put poslije nekoliko decenija da je kineski ambasador pozvan na razgovor u njemačko ministarstvo spoljnih poslova.

Portparol ministarstva Sebastijan Fišer rekao je da njemačka vlada ima "pouzdane informacije od službi bezbjednosti" o tome ko je napao federalnu agenciju za kartografiju i geodeziju.

On je rekao da "najoštrije osuđuje" sajber napad i poziva Peking da se uzdrži i spriječi takve aktivnosti, ali je odbio da precizira ko je tačno u Kini odgovoran.

Fišer je dodao da je kineski ambasador posljednji put pozvan na razgovor u njemačko ministarstvo spoljnih poslova 1989. nakon što su razbijene demonstracije na trgu Tijanamen u Pekingu.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Maksimilijan Kal, rekao je da je bilo moguće da se napad zaustavi, i da su preduzete sveobhvatne mjere da se takav napad ne ponovi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније