Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

31. 07. 2024. 13:28 >> 13:32
Čitaj mi:

SJEDNICA BOK-A

"Saradnja bezbjednosnog sektora nikad bolja"

Nivo saradnje i međusobnog povjerenja organa obavještajno-bezbjednosnog sektora je na nikad većem nivou, što rezultira istorijskim akcijama na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, zaključeno je na sjednici Biroa za operativnu koordinaciju organa obavještajno-bezbjednosnog sektora (BOK).

 

Bok je održao petu sjednicu novog saziva. Pored članova BOK-a, u radu sjednice učestvovali su ministar unutrašnjih poslova Danila Šaranović, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, v.d. pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović, a u okviru tematske tačke dnevnog reda ministar finansija Novica Vuković, kao i generalni direktori direktorata u ministarstvu finansija i unutrašnjih poslova koji se bave javnim nabavkama.

“BOK je konstatovao da je nivo saradnje i međusobnog povjerenja organa obavještajno-bezbjednosnog sektora na nikad većem nivou, zbog čega između ostalog u saradnji sa tužilaštvom i međunarodnim partnerima svjedočimo istorijskim akcijama, odnosno impresivnim rezultatima, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije”, navodi se u saopštenju koje potpisuje koordinator OK-a Aleksa Bečić.

Biro za operativnu koordinaciju naročito ije pohvalio tri velike uspješne akcije bezbjednosnog sektora koje su realizovane u prethodnim danima, odnosno između dvije sjednice BOK-a, prve gdje je u saradnji sa SDT-om i međunarodnim partnerima sprovedena jedna od najvećih akcija u posljednje vrijeme kodnog naziva “General”, druge u kojoj je riješena talačka situacija u kojoj se našlo 11 otetih migranata koji su oslobođeni, i treće u kojoj su u saradnji sa pripadnicima albanske policije zaplijenjene tri plantaže sa više od 11000 stabljika marihuane.

“BOK afirmiše inicijativu ministra unutrašnjih poslova o formiranju radne grupe koja će pripremiti hitne izmjene Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima”, navodi se u saopštenju.

Uz učešće ministra finansija Novice Vukovića razmatrane su i teme koje se odnose na unaprijeđenje normativnog okvira za sprovođenje postupka javnih nabavki za potrebe organa obavještajno-bezbjednosnog sektora, sa ciljem povećanja efikasnost i funkcionalnosti u radu.

“Kao veoma značajne, podržali smo i afirmisali intenzivne aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova na izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima, kojima se stvara osnova za rješavanje pitanja kadrovskog deficita policijskih službenika, što će ujedno predstavljati i osnovu za dodatno snaženje Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije”.

U skladu sa zaključcima sa prethodno održanih sjednica, u koordinaciji sa resorno nadležnim Ministarstvom pravde, inicirane su aktivnosti na otpočinjanju izrade podzakonskog akta saglasno Zakoniku o krivičnom postupku, koji će stvoriti osnovu za efikasnu kontrolu izvršenja i poštovanja mjera nadzora okrivljenih lica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније