Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B./Beta

29. 07. 2024. 17:44 >> 17:43

Državni sekretar SAD

Blinken apeluje na Izrael i Hezbolah da se uzdrže od eskalacije sukoba 

Državni sekretar SAD Entoni Blinken razgovarao je danas sa predsjednikom Izraela Isakom Hercogom kako bi apelovao da se ta zemlja i libanski Hezbolah uzdrže od eskalacije sukoba, saopštio je Stejt department.

Blinken je u razgovoru sa Hercogom "naglasio važnost sprečavanja eskalacije sukoba i diskutovao o nastojanjima da se postigne diplomatsko rješenje kako bi građani s obje strane granice mogli da se vrate kući", navodi se.

Izraelski lideri razmatraju kako da odgovore na raketni napad u kojem je u subotu ubijeno dvanaestoro dece na delu Golanske visoravni pod izraelskom okupacijom. Izrael je za napad optužio libanski proiranski Hezbolah koji je porekao odgovornost.

SAD i Francuska mjesecima vrše pritisak da se pregovorima postigne sporazum između neprijateljskih strana i da se spriječi širenje rata Izraela i palestinskog Hamasa u Gazi kako bi se izbjegao opasniji regionalni sukob.

Neki stanovnici Madal Šamsa, u kojem je raketa ubila 12 djece, danas su protestovali zbog posjete premijera Benjamina Netanjahua i drugih zvaničnika koji su došli da izraze saučešće.

Netanjahu je položio vijenac, rekao je da je šokiran i da je lokalna zajednica Druza platila visoku cijenu. Kad je otišao sa mjesta napada, neki stanovnici su tamo otrčali, bacili Netanjahuov vijenac i optužili premijera za "korišćenje tragedije u političke svrhe".

Rođaci i prijatelji ubijenih su plakali kraj postavljenih fotografija žrtava i rekli da žele da se okonča rat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније