Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.M.Lj.

29. 07. 2024. 16:53 >> 16:53
1

INJAC

Da mjesne zajednice budu veza između građana i uprave

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac saop[tila je da Odlukom o mjesnim zajednicama žele da zajednice povrate ulogu snažne i neposredne veze između građana i uprave grada. Ona je objasnila da je prethodnih godina ovaj značajan demokratski resurs bio otuđen od građana zbog čega je važno da zajednički rade na regulisanju pitanja koje na najbolji način može služiti razvoju grada.

Injac je govorila povodom organizovanja javne rasprave o Odluci o mjesnim zajednicama, a koja će trajati do 9. avgusta i odvijaće se u pisanoj, elektronskoj i usmenoj formi.

Gradonačelnica je podsjetila da su u prethodnom periodu uložena značajna finansijska sredstva kako bi se omogućili bolji uslovi za funkcionisanje mjesnih zajednica i postojeće prostorije privele namjeni. 

,,Zahvaljujem se svim članovima Radne grupe koji su aktivno učestvovali u radu, posebno sekretarki Anđušić, zbog uloženog truda i znanja kako bismo osnažili demokratske kapacitete u okviru lokalne samouprave”, dodala je Injac.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović kazala je da je postalo opšte mjesto da se o mjesnim zajednicama govori kao o partijskim ćelijama koje žive samo tokom trajanja izbornog procesa.

“Kada smo prije više od godinu dana preuzeli vlast, pokušali smo to da promijenimo i, u velikoj mjeri zahvaljujući sekretarki za lokalnu samoupravu Slađani Anđušić, stvoreni su uslovi za postepeno vraćanje funkcije mjesnim zajednicama”, kazala je Borovinić Bojović, na press konferenciji održanoj povom predstavljanja Odluke.

Iz Glavnog grada napominju da je centralna javna rasprava zakazana za 5. avgust sa početkom u 10h u zgradi Skupštine Glavnog grada. Građani svoje primjedbe, predloge i sugestije mogu uputiti i na e-mai adresu lokalna.samouprava@podgorica.me.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније