Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

K. J.

31. 07. 2024. 13:50 >> 13:47

Vukićević

Podržavamo inicijativu uprave ACG da prilagodi aerodromske takse

Apsolutno podržavamo inicijativu uprave ACG da prilagodi aerodromske takse, kazala je ministarka saobraćaja Maja Vukićević.

Vukićević je dala punu podršku rukovodstvu Aerodroma Crne Gore na čelu sa predsjednicom Odbora direktora Jelenom Maraš i izvršnim direktorom Rokom Tolićem u njihovom nastojanju da pojačaju avio-dostupnost naše države od 2025. godine. Kako je saopšteno iz Ministarstva, Vukićević je to saopštila nakon sastanka sa kolegama iz ACG koji je održan u Ministarstvu saobraćaja u Podgorici.

“U radu državnih kompanija se, uz poslovnu logiku, moramo rukovoditi i javnim interesom. Razumijem da su ACG jedna od kompanija koja se izdvaja po poslovnim i finansijskim rezultatima, ali, istovremeno, moramo znati da je naš cilj da kompanija služi i interesu građana”, navela je Vukićević.

Kako je dodala, uz profit kojim se ACG mogu pohvaliti, “moramo misliti i na interes javnosti”.

“U tom smislu, apsolutno podržavamo inicijativu uprave ACG da prilagodi aerodromske takse i da, na taj način, pokuša da vrati dio avio-kompanija koje Crnu Goru povezuju sa Evropom i tokom zime, ali i da dovedemo nove prevoznike. Rezultate očekujemo od 2025. godine jer je to sezona koju ovaj tim priprema”, naglasila je Vukićević.

Ona je istakla i da, na tom putu, ACG više ne treba samostalno da podnose finansijski teret već da očekuje i podršku privrede.

“Podsjećam, ACG su tokom 2022. i 2023. godine avio-kompanijama odobrili 17,6 miliona eura popusta na bazi Podsticajne šeme. Sada očekujem da se u taj proces uključi i privreda”, saopštila je Vukićević.

Maraš je ukazala na značaj sinhronizovanog nastupa uprave kompanije, resornog ministarstva i Vlade.

“Mi smo na istom zadatku i naša komunikacija mora biti efikasna. Izgovori i zastoji neće postojati i zato smo zahvalni koleginici Vukićević na tome što je otvorila novi put našoj saradnji”, izjavila je Maraš.

Istovjetan stav dijeli i Tolić.

“Kada vertikala vlasti prepoznaje i podržava interes javnosti, ali i nastojanja poslovne zajednice, onda takva podrška obavezuje i smatram da uspjeh ne bi smio izostati”, kazao je Tolić.

Inače, od 1. januara do kraja jula, ACG su opslužili preko milion i po putnika što je 17 odsto više u odnosu na isti period 2023. godine i 11 odsto više u poređenju sa 2019. godinom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније