Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Slobodna Evropa [ M.V. ]

31. 07. 2024. 15:20 >> 15:21

ZVANIČNA POSJETA

Vulin u Teheranu sa predsjednikom Irana

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sastao se, drugog dana zvanične posjete Teheranu, sa novim predsjednikom Irana Masudom Pezeškijanom.

Vulin kao izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića boravi u Teheranu, gdje je prethodnog dana prisustvovao svečanoj inauguraciji novoizabranog predsjednika, piše Slobodna Evropa. 

U saopštenju iz Vlade Srbije navedeno je da su se Vulin i Pezeškijan saglasili da odnosi dvije zemlje počivaju na uzajamnom poštovanju i razumijevanju i da postoje mogućnosti za razvoj saradnje u različitim oblastima.

Vulin je rekao da dvije zemlje veže iskreno prijateljstvo, kao i da je Srbija zahvalna Iranu zbog nepriznavanja nezavisnosti Kosova.

Potpredsjednik Vlade Srbije sastao se i sa predsjednikom parlamenta Mohamedom Bagerom Galibafom. Prema saopštenju Vlade Srbije, Vulin je tokom tog susreta rekao da je važno unaprijediti saradnju među "slobodnim zemljama".

Vulin je pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, između ostalog, i zbog svojih veza sa Rusijom.

Srbija od 2021. godine jača saradnju sa Iranom uprkos tome što je riječ o državi pod sankcijama Evropske unije (EU), sa čijom spoljnom i bezbjednosnom politikom je obavezna da se uskladi kao država kandidat za članstvo u evropskom bloku.

Zvanični Beograd računa na podršku Teherana po pitanju Kosova, čiju nezavisnost ne priznaje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније