Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

31. 07. 2024. 18:08 >> 18:09
1
Čitaj mi:

SKUPŠTINA CRNE GORE

UŽIVO Predlog da Crmničani budu oslobođeni plaćanja Sozine nije usvojen

Skupština Crne Gore danas je nastavila rad.

Skupština će se izjasniti o nekoliko tačaka o kojima je pretres završen.

Najavjeno je i glasanje za predlog zakona kojim se predviđa osnivanje "Fonda stan za sve". Ana Novaković Đurović iz GP URA izrazila je nadu da će svi poslanici koji su ranije na odborima podržali ovo rješenje podržati to i sada, te da će se do stana moći doći za 900 eura po kvadratu.  

Izmjene zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti stranaca su usvojene. Takođe i predlog zakona o popisu poljoprivrede. 

Većinom glasova, usvojene su izmjene i dopune Zakona o inspekcijskom nadzoru. 

Skupština je prihvatila godišnji izvještaj o radu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda. 

Poslanici su se u načelu izjasnili o Zakonu ”Stan za sve”, koji je predložila URA. Predlog nije prošao jer su 22 poslanika bila za, i to oni iz opozicije, dok su njihove kolege iz vladajućih stranaka bile uzdržane.

Većinom glasova usvojeni su Izvještaj o radu Tužilačkog savjeta u Tužilaštva i Predlog zaključaka Odbora za pravosuđe kojima se ti Izvještaji prihvataju.

Godišnji Izvještaj o radu Sudskog savjeta i ukupnog stanja u sudstvu za 2023. godinu nije dobio potrebnu podršku većine.

Usvojen je zaključak Odbora za pravosuđe kojim se odbija Izvještaj.

Na dnevnom redu bio je i Zakon o izmjenana i dopuna Zakona o putevima.

Nijesu izglasane izmjene Zakona o putevima, predložene od Demokrata, koje su predviđale besplatan prolazak kroz tunel Sozina za stanovnike barske opštine, odnosno Crmničane, koji žive sjeverno od rampe.

Na početku sjednice, dio poslanika opozicije kritikovao je predsjednika parlamenta Andriju Mandića zbog otkazivanja premijerskog sata juče. Mandić je istakao da nikada neće dozvoliti da bilo šta naruši ugled crnogorskog paralmenta. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније